SRS optužuje Tribunal

Haški tribunal čini sve kako bi ugrozio zdravlje Vojislava Šešelja i onemogućio njegovu odbranu, poručuju iz SRS-a.

Predstavnici Srpske radikalne stranke optužili su Haški tribunal da čini sve kako bi onemogućio odbranu i ugrozio zdravlje Vojislava Šešelja.

Član tima za odbranu Šešelja u procesu koji se protiv njega vodi za nepoštovanje Suda Dejan Mirović naveo je da je statusna konferencija u ovom slučaju zakazana za ponedeljak, 19. marta.

"Haški tribunal nam nije omogućio ni pravo na žalbu, jer oni ne rade tokom vikenda. Mi ovo možemo da shvatimo kao pokušaj da mu se dodatno ugrozi zdravlje i onemogući odbrana", rekao je Mirović na konferenciji za novinare.

On je dodao da zakazivanje statusne konferencije, dan uoči pretresa po glavnom postupku, ima za "cilj da spreči adekvatnu odbranu Vojislava Šešelja".

"Pre sedam dana, kada je amikus kurije (prijatelj suda) tražio da ne prisustvuje konferenciji zbog porodičnih razloga, to je odobreno, a sada Šešelj, koji je imao operacije na srcu, mora da se pojavi u sudnici", preneo je Mirović.

Haški tribunal podigao je optužnicu protiv Šešelja u januaru 2003. godine za ratne zločine na području Hrvatske, BiH i Vojvodine, a on se dobrovoljno predao u februaru iste godine.

Suđenje je počelo u novembru 2007. godine, a iznošenje završnih reči počelo je 5. marta.

Tužilašto je za Šešelja zatražilo kaznu od 28 godina zatvora, tvrdeći u završnoj reči da je optuženi kriv po svih devet tačka optužnice.

Lider radikala je u svojoj završnoj reči naglasio da Tužilaštvo ništa nije uspelo da dokaže, ističući da tužioci lažnim svedocima nisu dokazali njegovu krivicu, već dodatno degradirali svaki integritet Tribunala.

broj komentara 5 pošalji komentar
(nedelja, 18. mar 2012, 23:02) - anonymous [neregistrovani]

Re na SRS

Tacan komentar,sramota kako se postupa u Hagu,sa dr prava Vojislavom Seseljem,svedoci smo njegovog mrcvarenja ali nazalost -cutimo

(nedelja, 18. mar 2012, 21:22) - anonymous [neregistrovani]

Istina

Nasi heroji ne mogu biti i vasi ,gospodine,zato sto ste se vi borili protiv nas.Dusan

(nedelja, 18. mar 2012, 19:27) - anonymous [neregistrovani]

Heee

O kakvim herojima ovaj bre pise , sramote

(nedelja, 18. mar 2012, 18:58) - anonymous [neregistrovani]

Nepriznat sud.

Nijedan naš heroj u Hagu nije kriv! Izmišljene optužbe nepriznatog suda Nove Inkvizicije. Da li oni, koji sada sude, misle da će kraj sveta, pa da se njima neće suditi u vrlo bliskoj budućnosti.

(nedelja, 18. mar 2012, 15:12) - anonymous [neregistrovani]

SRS!!!!!!!!!!!!!!!!!

Nisam vas navijac ali kao covek zao mi je Seselja taj sadizam i to zlo i mucenje koje Hag radi prema Dr I Pravniku Seselju to se ne pamti i nedaj boze da se ponovi.Dajte zalbe na sve strane sveta koji bi mogli pomoci da se nepravda ispravi zalosno je to za ceo svet i mislim da svaki normalan covek misli ovako!!!!!!