Читај ми!

Šešelj pred sudom

O današnjem pojavljivanju u sudnici i izvođenju završne reči pred Haškim tribunalom odlučiće Vojislav Šešelj. U tribunalu nije promenjen raspored za danas, prema kome Šešelj u 14 časova počinje izvođenje završne reči.

Da li će se Vojislav Šešelj danas pojaviti u sudnici Haškog tribunala i početi izvođenje završne reči za sada zna samo  - Vojislav Šešelj, javlja izveštač RTS-a iz Haga.

U Tribunalu ne žele da govore o tome da li će se optuženi Šešelj pojaviti u sudnici zbog lošeg zdravstvenog stanja optuženog i zato je lideru radikala ostavljeno da sam odluči da li će danas u 14 časova početi izvođenje završne reči.

Današnji raspored u Haškom tribunalu za sada nije promenjen.

Vojislav Šešelj je, inače,  izrazio želju da se pojavi pred većem Haškog tribunala i počne izvođenje završne reči.

Portparolka Haškog tribunala Nerma Jelačić izjavila je ranije Tanjugu da je Vojislav Šešelj vraćen u pritvorsku jedinicu iz bolnice u koju je u utorak bio premešten i da bi iznošenje njegove završne reči trebalo da počne danas, kako je bilo najavljeno.

Srpska radikalna stranka (SRS) juče je saopštila da je Šešelj ponovo premešten u bolnicu, jer mu se iznenada pogoršalo zdravstveno stanje.

Šešelj je minulog petka bio ponovo operisan, jer defibrilator, koji mu je ugrađen početkom januara, nije bio ispravan, a kako je izjavila funkcionerka SRS-a Vjerica Radeta, on, uprkos tahikardiji, traži da se danas pojavi u sudnici.

Haški tribunal je prošle sedmice saopštio da će, umesto u ponedeljak i utorak, kako je prethodno bilo zakazano, Šešelj u sredu i četvrtak, 14. i 15. marta, izneti završne reči u glavnom postupku koji se protiv njega vodi za ratne zločine na području Hrvatske, BiH i Vojvodine.

Suđenje Šešelju počelo je u novembru 2007, a tužilaštvo je u okviru završne reči iznesene prošle nedelje zatražilo da on bude osuđen na 28 godina zatvora.

Број коментара 8

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 23. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво