Читај ми!

Izgorelo potkrovlje zgrade u Nišu

Ugašen požaru u naselju Palilula u Nišu u kome je izgoreo tavanski prostor jedne stambene zgrade. Nema povređenih. Opština Palilula ponudila građanima smeštaj. Vatrogasne ekipe ostaće da dežuraju iz preventivnih razloga.

U potkrovlju stambene zgrade u ulici Starca Vujadina 22 u naselju Palilula u Nišu ugašen je požar u kome je izgoreo tavanski prostor gde su se nalazile ostave. Prema informacijama iz Hitne pomoći nema povređenih i stanovi u zgradi nisu oštećeni.

Predsednik opštine Palilula Igor Novaković obišao je stanare zgrade koji su evakuisani i ponudio im privremeni smeštaj. Vatrogasno spasilačke jedincie ostaće da dežuraju na licu mesta iz preventivnih razloga.

Požar je izbio oko 19 sati u južnom delu potkrovlja tri spojene zgrade i ubrzo se proširio na celo potkrovlje. Stanari su se brzo evakuisali.

Iako je pet vatrogasnih vozila stiglo vrlo brzo na lice mesta, gašenje požara je bilo otežano jer su prilazi zgradi veoma nepristupačni.

Praktično je korišćeno samo jedno vatrogasno vozilo sa kranom. Vatrogascima su smetala i parkirana vozila, pa je posle pola sata parking servis počeo da uklanja automobile.

Oko 20 sati u ovom delu isključena je i struja kako ne bi došlo do veće havarije.

Komandant Vatrgasno-spasilačke brigade Srđan Nikolić rekao je ranije da se požar nije proširio na niže spratove zgrade.

On je dodao da su vatrogascima pritekli u pomoć i pripadnici Vojske Srbije, koji su obezbedili dodatne količine vode za gašenje požara.

O uzrocima požara za sada nema zvaničnih informacija

Број коментара 13

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 17. мај 2024.
21° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара