Nova lekarska ekspertiza za Šešelja

Haški tribunal naložio novu lekarsku ekspertizu Vojislava Šešelja. Sud naložio da lekarski odbor u roku od mesec dana proceni zdravstvenu sposobnost Šešelja da boravi u pritvoru. Šešelj se i dalje oseća loše, tvrde u SRS-u.

Tribunal u Hagu naložio je novu lekarsku ekspertizu za lidera Srpske radikalne stranke Vojislava Šešelja.

Sud je naredio Sekretarijatu da imenuje odbor od tri lekara i da najkasnije u roku od 30 dana podnese izveštaj o sposobnosti optuženog da boravi u pritvoru obzirom na njegovo zdravstveno stanje, navodi se u saopštenju Tribunala dostavljenom Tanjugu.

Istovremeno, Tribunal je pozvao Šešelja da sarađuje i pokaže dobru volju kako bi ga ova tri lekara pregledala i imala pristup njegovom zdravstvenom kartonu.

Srpska radikalna stranka saopštila je da se lider te stranke Vojislav Šešelj, koji se nalazi u pritvoru Haškog tribunala, i dalje oseća loše i da je današnji pregled pokazao da ima izraženu tahikardiju i aritmiju.

"Potpuno je neverovatno da se u jednoj renomiranoj instituciji, kao što je bolnica u kojoj je operisan Šešelj, ugradi neispravan defibrilator", navodi se u saopštenju SRS-a.

Kako tvrde radikali, prema njihovim informacijama lekari su podesili popravljeni defibrilator da izaziva elektrošokove kada srčani puls Šešelja dostigne 200 otkucaja, umesto ranijih 180 otkucaja u minutu.

Šešelju je u januaru pozlilo nakon čega mu je ugrađen pejsmejker, za koji se ispostavilo da ima jednu neispravnu elektodu, pa je u petak izvršena operacija kojom je elektroda zamenjena.

Radikali tvrde da Haški tribunal "po svaku cenu nastoji da izazove smrt Vojislava Šešelja", zbog njihove nemogućnosti da dokažu tačke optužnice.

Haški tribunal podigao je optužnicu protiv Šešelja u januaru 2003. godine za ratne zločine na području Hrvatske, BiH i Vojvodine, a on se dobrovoljno predao u februaru iste godine.

Suđenje mu je počelo u novembru 2007. godine, a iznošenje završnih reci počelo je 5.marta završnim rečima tužilaštva.

Iznošenje završne reči lidera radikala zakazano je za sredu i četvrtak, 14. i 15. mart.

broj komentara 13 pošalji komentar
(utorak, 13. mar 2012, 10:39) - Омен! [neregistrovani]

Шешељ излази из затвора...

кад ми уђемо у ЕУ!

(utorak, 13. mar 2012, 07:44) - Milos Radenkovic [neregistrovani]

Uskoro presuda!

Optuzba je predlozila 28 god, tako da ce najverovatnije da se zavrsi sa izricanjem kazne oko 20-tak godina. Sto bi znacilo, umanjena za vreme koje je proveo na sudjenju, nekih 10-tak godina ili koju godinu vise. Sobzirom na njegovo zdravstveno stanje, veoma je tesko poverovati da bi mogao da doceka izlazak na slobodu. Da li je kriv ili nije, bilo kako bilo snosice posledice presude,a one su vec sada toliko velike i vidne, da bi najbolje bilo da prestane sa politickim angazovanjem, i ako je ikako moguce provede u miru preeostali deo zivota sa porodicom.

(ponedeljak, 12. mar 2012, 23:24) - anonymous [neregistrovani]

Ima li tu pismenih

Čitam komentare i čudim se koliko ljudi komentariše sudjenje. Pojedinci su pravnici, a ne znaju gde je tačka, gde zarez, gde veliko slovo. O čemu Vi pričate? Bravo Šeki !

(ponedeljak, 12. mar 2012, 23:00) - anonymous [neregistrovani]

hahah

e jadno nam pravo pored takvih diplomiranih pravnika....zato i jesmo tu gde smo ..i zato i moze svako da nas gazi...

(ponedeljak, 12. mar 2012, 22:57) - anonymous [neregistrovani]

@ Hahah

Hahah
O cemu ti govoris?
Za razliku od tebe koji si verovatno "diplomirani pravnik " i radis u nekoj surdulici , ja sam diplomirani studirao u zenevi i strazburgu. ni ja tebi ne mogu napisati gde gresis jer mikada nebi objavili komentar, ali drzi se ti tvoje surdulice, i tih 200 evra jer vise ne vredis, a nemoj diskutovati sta je pravda. Nacelo i jedan od temelj kamenaca demokratskih vrednosti je da je covek nevin dok mu se ne dokaze krivica.
Ovde se to ne radi a to moze cak i slep da vidi. Zato i pored svega on barem jos uvek nije kriv.Hvala

(ponedeljak, 12. mar 2012, 22:50) - anonymous [neregistrovani]

@ re nema

Ja nisam seseljovac ali sam pravnik i srbin i ne zelim citati kako neki koji nemaju pojma osudjuju ljude kojima krivica NIJE dokazana. Sto je jedna od kamena temeljaca demokratije.Za to kako tebe nije sramota tvoje izjave da Seselj jeste kriv! Zato bih te pitao A sta si ti gledao i cuo na sudjenju? Seselj sve te placene svedoke cita kao knjigu i zato ima i prava da vredja Haski sud i dase bori za svakog pravog srbina! Seselju nista nije dokazano

(ponedeljak, 12. mar 2012, 20:28) - anonymous [neregistrovani]

Hahah

O cemu ti govoris?
Za razliku od tebe koji si verovatno "diplomirani" mocni cuvar, ja sam diplomirani pravnik. Ja sad ne mogu da ti napisem gde gresis jer bi mi obrisali komentar, samo cu reci, drzi se ti tvog posla, koji god da je, a nemoj odlucivati sta je pravda....

(ponedeljak, 12. mar 2012, 18:56) - anonymous [neregistrovani]

Krivica

Posluzice mi pesma Dobrice Erica da dokazem krivicu V.Seselja. Kriv sam sto sam neko a ne niko i netko,kriv sam sto u doba srbobrsta idem u pravoslavnu crkvu,kriv sam sto jesam a treba da nisam,kriv sam odavno sto stojim uspravno i gledam u nebo,umesto u travu.Kriv sam sto se drznuh protiv krivde.Kriv sam i gresan, dakle,sto postojim i kad vec postojim i jos drsko stojim sto bar ne priznam da ne postojim.

(ponedeljak, 12. mar 2012, 18:38) - anonymous [neregistrovani]

dokaz?

????

(ponedeljak, 12. mar 2012, 18:32) - anonymous [neregistrovani]

Dokaz?

a sta mu je to dokazano?Govor mrznje mozda?Pa svi su koristili taj jezik mrznje, ako ga za to osude zatvorili bi pola bivse jugolavije