Читај ми!

Nova lekarska ekspertiza za Šešelja

Haški tribunal naložio novu lekarsku ekspertizu Vojislava Šešelja. Sud naložio da lekarski odbor u roku od mesec dana proceni zdravstvenu sposobnost Šešelja da boravi u pritvoru. Šešelj se i dalje oseća loše, tvrde u SRS-u.

Tribunal u Hagu naložio je novu lekarsku ekspertizu za lidera Srpske radikalne stranke Vojislava Šešelja.

Sud je naredio Sekretarijatu da imenuje odbor od tri lekara i da najkasnije u roku od 30 dana podnese izveštaj o sposobnosti optuženog da boravi u pritvoru obzirom na njegovo zdravstveno stanje, navodi se u saopštenju Tribunala dostavljenom Tanjugu.

Istovremeno, Tribunal je pozvao Šešelja da sarađuje i pokaže dobru volju kako bi ga ova tri lekara pregledala i imala pristup njegovom zdravstvenom kartonu.

Srpska radikalna stranka saopštila je da se lider te stranke Vojislav Šešelj, koji se nalazi u pritvoru Haškog tribunala, i dalje oseća loše i da je današnji pregled pokazao da ima izraženu tahikardiju i aritmiju.

"Potpuno je neverovatno da se u jednoj renomiranoj instituciji, kao što je bolnica u kojoj je operisan Šešelj, ugradi neispravan defibrilator", navodi se u saopštenju SRS-a.

Kako tvrde radikali, prema njihovim informacijama lekari su podesili popravljeni defibrilator da izaziva elektrošokove kada srčani puls Šešelja dostigne 200 otkucaja, umesto ranijih 180 otkucaja u minutu.

Šešelju je u januaru pozlilo nakon čega mu je ugrađen pejsmejker, za koji se ispostavilo da ima jednu neispravnu elektodu, pa je u petak izvršena operacija kojom je elektroda zamenjena.

Radikali tvrde da Haški tribunal "po svaku cenu nastoji da izazove smrt Vojislava Šešelja", zbog njihove nemogućnosti da dokažu tačke optužnice.

Haški tribunal podigao je optužnicu protiv Šešelja u januaru 2003. godine za ratne zločine na području Hrvatske, BiH i Vojvodine, a on se dobrovoljno predao u februaru iste godine.

Suđenje mu je počelo u novembru 2007. godine, a iznošenje završnih reci počelo je 5.marta završnim rečima tužilaštva.

Iznošenje završne reči lidera radikala zakazano je za sredu i četvrtak, 14. i 15. mart.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
15° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво