Читај ми!

Eksplozija u školi u Rekovcu

Četiri osobe lakše povređene u eksploziji kotlarnice u Poljoprivredno-veterinarskoj školi u Rekovcu. Posle ukazane pomoći, povređeni pušteni na kućno lečenje. U trenutku eksplozije u školi se održavalo takmičenje, ali niko od učenika nije povređen. Sutra bez nastave.

U eksploziji u Poljoprivredno-veterinarskoj školi u Rekovcu lakše su povređene četiri osobe. Eksplozija se dogodila jutros oko 10 časova u kotlarnici škole, javio je dopisnik RTS-a iz Jagodine Dragan Marković.

Eksplozija se dogodila u trenutku kada se u školi održavalo opštinsko takmičenje iz matematike, ali, na sreću, niko od petnaestak učenika nije povređen.

Posle ukazane pomoći u Urgentnom centru u Kragujevcu, četiri osobe povređene u eksploziji kotlarnice puštene su na kućno lečenje. Teže je povređen ložač Radoslav Živanović, a lakše su povređene dve nastavnice i jedna pomoćna radnica.

Prema rečima dežurnog hirurga, dr Borke Milev, svi povređeni su u stabilnom stanju i nisu životno ugroženi.

Po prijemu u Klinički centar u Kragujevcu odrađene su sve dijagnostičke metode, ni jedno lice nema prelome, a Radoslavu Živanoviću utvrđena je povreda kolena. Ostale povrede  uglavnom su mehaničke prirode. Rane su zbrinute i ušivene.

Dijagnostički krug obrade, ističe dorkotrka Milev, potvrdio je da su svi nalazi u redu i povređeni su pušteni na kućno lečenje.

Eksplodirao je kotao za grejanje, ali uzrok još nije poznat. RTS nezvanično saznaje da je i prethodnih dana bilo problema u kotlarnici.

"Celokupna ekspertiza je poverena Kriminalističko-tehničkom centru MUP-a Srbije, nakon njihovog izjašnjavanja možemo da damo neke podatke", kaže istražni sudija Miloš Vasić.

Od siline eksplozije, izleteli su prozori i vrata na objektu škole, a o visini štete će moći da se govori nakon završene istrage.

U kotlarnici nije bilo požara, ali je i pored toga intervenisala ekipa od pet vatrogasaca sa dva vozila. Eksplozija se čula u većem delu opštine.

Ministar prosvete i nauke Žarko Obradović posetiće sutra Poljoprivredno-veterinarsku školu u Rekovcu.

Škola je pretrpela je velika oštećenja i u njoj neko vreme neće moći da se održava nastava, rekao je načelnik Školske uprave za Pomoravski okrug Života Starčević.

Starčević je rekao da će do sanacije Poljoprivredne škole, učenici nastavu pohađati u Osnovnoj školi "Svetozar Marković", ali da sutra nastave neće biti ni u jednoj ni u drugoj školi.

Број коментара 15

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 22. септембар 2024.
13° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи