Читај ми!

Nove žrtve bahate vožnje

Dve osobe su poginule u sinoćnoj saobraćajnoj nesreći na Pančevačkom putu. Na kolonu ministra Ivice Dačića naleteo je "reno megan", dok je vozač "renoa" razgovarao mobilnim. Stručnjaci upozoravaju da treba imati društvenu saglasnost o neprihvatljivosti opasne vožnje.

U Beogradu su se noćas dogodile četiri saobraćajne nesreće. Dve osobe su poginule, a od šest, koliko ih je povređeno, dve su životno ugrožene. A u saobraćajnom udesu koji se danas dogodio kod Požege, vozač koji je razgovarao mobilnim telefonom naleteo je na prvo vozilo iz pratnje ministra policije Ivice Dačića. Vozač koji je izazvao udes lakše je povređen.

U nesreći na Pančevačkom putu poginule su dve rođene sestre, stare 23 i 27 godina. Do udesa je došlo kada je automobil „be-em-ve" u kojem su se nalazile, udario u jugo brzinom većom od dve stotine kilometara na sat, a zatim se zakucao u banderu.

Nezvanično, vozač je bio pod dejstvom alkohola. Treća devojka koja je takođe bila u "be-em-ve-u" i vozač juga teško su povređeni i prevezeni su u Urgentni centar.

"Nakon prijema i reanimacije, rađene su veoma dugo operacije, bile su veoma složene. Iako su operacije dobro obavljene i dobro su se završile pacijenti su i dalje u teškom stanju i životno su ugrožen", kaže portparol Urgentnog centra Drago Jovanović.

"Ovakvi slučajevi upozoravaju i porodicu i vozače pojedinačne i škole, a naročito državne organe, pa i nas u Agenciji, da se moraju preduzimati sistemske mere vrlo brzo da takvih ovakvih slučajeva ne bi bilo. Naravno, mi ne možemo eliminisati nezgode dok bude saobraćaja, biće nezgoda, ali možemo uticati da toga bude što manje", ističe Stojadin Jovanović direktor Agencije za bezbednost u saobraćaju

Najveći neprijatelji u vožnji su brzina, alkohol i nevezivanje pojasa. Statistika pokazuje da je od kraja 2010. godine porastao broj nastradalih u saobraćaju.

Predsednik Srpskog komiteta za bezbednost saobraćaja Damir Okanović smatra da je nije dobro zaboravljati na opasno ponašanje u saobraćaju.

"Kada to padne u medijski zaborav i kada osvane vest da je policija krenula u pooštrenu kontrolu saobraćaja onda krenu komentari aha, nemaju pametnija posla otimaju narodu novac, pune budžet i slično. Mi moramo da konačno da imamo društvenu saglasnost da je opasno ponašanje u saobraćaju nepriohvatljivo i da moramo protiv toga da se borimo svim sredstvima", ističe Okanović.

I korišćenje mobilnog telefona je nesavesno ponašanje u saobraćaju. Tako je danas došlo do nesreće kod Požege kada je vozač "reno megana", telefonirajući, skrenuo u suprotnu traku i udario u vozilo koje je bilo u pratnji ministra policije Ivice Dačića.

Vozač, koji je lakše povređen, kaže da je izgubio kontrolu zbog zaslepljenosti suncem, a u tom trenutku je koristio i mobilni telefon. Niko iz pratnje ministra policije nije povređen.

Број коментара 7

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 24. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво