Читај ми!

Nesreća u Beogradu

Jedna žena poginula je jutros u beogradskoj opštini Voždovac kada su joj sneg i led sa krova zgrade pali na glavu. Gradske službe apeluju na građane da budu oprezni pri kretanju, očiste sneg i uklone ledenice sa svojih krovova, terasa i balkona.

Beograđanka A.V. (49) nastradala je u Paunovoj ulici 59 u beogradskoj opštini Voždovac, na Banjici, pošto je na nju s krova pala velika količina snega i leda.

Žena je poginula na licu mesta nešto pre deset časova. Kako saznajemo, krenula je u prodavnicu i da baci smeće.

Hitna pomoć je poziv o nesreći primila u 10.10, ali je na mestu nesreće deset minuta kasnije mogla samo da konstatuje smrt, saopšteno je iz te službe.

Opet nas nesreća podseća koliko mogu biti opasni sneg i led. Komandir Vatrogasne spasilačke čete Dragan Čubra rekao je da je lokacija na kojoj je nesrećna žena nastradala veoma opasna za prolazak ljudi.

Veoma često se dešava da su krovovi i terase prepune ledenica. Da tu vreba opasnost građani često ne znaju, jer je retko gde obeleženo.

Zoran Marković iz beogradskog sekretarijata za inspekcijske poslove kaže su korisnici zgrade u obavezi da uklanjaju ledenice.

Ukoliko građani sami ne mogu da ih uklone, mogu da zatraže pomoć vatrogasaca. Samo u poslednja 24 sata javilo se više od 500 građana.

Komandir Vatrogasne brigade Mile Jovičić ističe da su ekipe te službe na terenu i u zavisnosti od mogućnosti odazivaju se na pozive građana.

"U 70 posto slučajeva nije moguće postaviti našu tehničku opremu kako bi se ledenice uklonile. Ostaje predstavnicima službe stanara da se organizuju da obeleže taj opasan prostor kako se ne bi dešavali ovakvi slučajevi", objašnjava Jovičić.

Građanima koji ne budu čistili sneg i led ispred svojih kuća, zgrada i lokala, sledi novčana kazna od 5.000 do 20.000 dinara, pa čak i od milion dinara, upozoravaju nadležni.

Број коментара 29

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
6° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво