Читај ми!

SRS: Šešelj se bolje oseća

Vojislav Šešelj se oseća bolje i očekuje da se iz bolnice sutra vrati u pritvorsku jedinicu Haškog tribunala, rekla funkcionerka SRS Vjerica Radeta.

Lider Srpske radikalne stranke Vojislav Šešelj oseća se bolje i očekuje da će sutra biti iz bolnice vraćen u pritvorsku jedinicu Haškog tribunala, izjavila je funkcionerka SRS Vjerica Radeta.

Radeta, članica Komiteta za odbranu Šešelja, istakla je da SRS strahuje za Šešeljev život, jer sumnja da će Tribunal "nastaviti da ugrožava njegovo zdravlje i život".

"Dovoljno razloga za našu sumnju daje nam događaj od prošlog četvrtka kada su u Tribunalu pokušali Šešelju da ponude lek koji nikada ranije nije uzimao i za koji je lekar, i u pisanoj formi, potpisao da ga nije prepisao i da ne zna o čemu se radi", rekla je funkcionerka SRS.

Radeta je istakla da je "Šešelj bio dovoljno oprezan i obazriv, te je prepoznao da se radi o leku koji nikada ranije nije koristio i odbio je da ga uzme".

"Moglo se desiti da to prođe potpuno drugačije - da ne bude primećeno to što su pokušali da mu podmetnu", ocenila je Radeta.

SRS: Sve drastičnije kršenje prava

SRS je upozorila da će "Tribunal, s obzirom na činjenicu da se bliži izvođenje završne reči Vojislavu Šešelju zakazano za 5. mart, sve drastičnije kršiti procesna i ljudska prava lidera SRS, a posebno njegovo pravo na život".

"To sumnjamo, jer je očigledno da u Tribunalu ne znaju kako da izađu iz političkog procesa koji su započeli pre devet godina protiv Vojislava Šešelja", rekla je Radeta.

Kako je navela, u prilog tvrdnje SRS govori i to da su Šešelju produžili zabranu privilegovane komunikacije s pravnim savetnicima.

"Ovo je već treći mesec kako Šešelj nema mogućnost da komunicira sa njima, a to znači onemogućavanje njegove odbrane. Tribunal, s jedne strane, pokušava da ugrozi zdravstveno stanje i život Šešelja, a s druge krši njegova osnovna procesna prava", ukazala je Radeta.

Šešelju je 12. januara ugrađen pejsmejker.

Tribunal Šešelju od jeseni 2007. sudi po optužnici za zločine nad Hrvatima i Muslimanima tokom ratova u Hrvatskoj i BiH, 1991-1993, a završne reči su zakazne za početak marta.

Број коментара 4

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
8° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво