Читај ми!

SRS: Poseta Jadranke Šešelj neizvesna

Pošto je Vojislavu Šešelju ugrađen pejsmejker, iz Srpske radikalne stranke kažu da je poseta njegove supruge Jadranke Šešelj neizvesna.

Funkcioner Srpske radikalne stranke Nemanja Šarović rekao je da je Šešeljevoj supruzi Jadranki, u pritvorskoj jedinici Haškog tribunala, saopšteno da je operacija ugradnje pejsmejkera Vojislavu Šešenju završena.

Šarović je istakao da su iz Sekretarijata Haškog tribunala Jadranku Šešelj obavestili da je neizvesno da li će u toku dana moći da ga poseti, mada joj je juče, kako je rekao, iz Sekretarijata Tribunala bilo obećano i dogovoreno da će u podne dobiti dozvolu za posetu suprugu.

"SRS zahteva da se javnost pod hitno obavesti kakvo je zdravstveno stanje Vojislava Šešelja nakon operacije i da se Jadranki Šešelj omogući da ga poseti, kao što joj je i obećano", naglasio je Šarović.

Govoreći o kritičnom stanju predsednika Srpske radikalne stranke u petak uveče, kada je primljen u bolnicu, Šarović je naveo da su svi lekari u bolnici rekli Šešelju da je jedva ostao živ.

"To pokazuje da su sve tvrdnje koje je iznosio SRS o Šešeljevom zdravstvenom stanju tačne, što je prethodnih dana portparolka Haškog suda, Nerma Jelačić, pokušavala da demantuje i da umanji ozbiljnost situacije", ocenio je Šarović.

Funkcioner SRS-a ponovio je da je Haški tribunal namerno sprečavao lečenje Vojislava Šešelja, svesno mu ugrožavao život, što je dovelo do toga da je predsednik Srpske radikalne stranke za dlaku izbegao smrt.

Govoreći o nameri predsednika Nacionalnog saveta za saradnju sa Haškim tribunalom Rasima Ljajića da poseti Vojislava Šešelja, Šarović je rekao da je predsednik SRS-a poručio da "lično nema ništa protiv Rasima Ljajića, ali da mu ne pada na pamet da razgovara sa nekim ko je predstavnik izdajničkog prozapadnog režima".

Rasim Ljajić je u izjavi koju su objavili pojedini mediji saopštio da je bio iznenađen da u Haškom tribunalu, ni predsednik Suda ni sekretar ništa ne znaju o zdravstvenom stanju Vojislava Šešelja.

"Ovo je još jedna potvrda sramnog i skandaloznog ponašanja predstavnika tribunala", zaključio je Šarović.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
24° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи