Читај ми!

Nova deonica na Koridoru 10

Deo severnog kraka Koridora 10, od Horgoša do Bikova, u dužini od 28 kilometara, otvoren za saobraćaj. Sve deonice na severnom kraku trebalo bi da budu puštene u saobraćaj do kraja avgusta, kaže direktor preduzeća "Koridori Srbije".

Druga traka autoputa od Subotice ka Novom Sadu u dužini od 28 kilometara, puštena je u podne u saobraćaj, bez svečane ceremonije.

Otvaranjem tog dela autoputa počeće otvaranje deonica od Horgoša do Novog Sada u ukupnoj dužini od 88 kilometara. Sve deonice trebalo bi da budu uključene u saobraćaj do kraja avgusta.

"S obzirom na to da je sezona počela, onako kako završimo deonice, puštaćemo između 10 i 15 kilometara puta u saobraćaj da ne bismo čekali završetak celog kraka", rekao je ministar Milutin Mrkonjić uoči puštanja u saobraćaj deonice od 28 kilometara.

Direktor preduzeća "Koridori Srbije" Mihajlo Mišić kaže da je planirano da se 20. jula otvori deo od Žednika do Bačke Topole odnosno od 38. do 50. kilometra, od mađarske granice prema Novom Sadu.

Deo autoputa od Srbobrana do Siriga kod Novog Sada, odnosno od 85. do 98. kilometra, biće otvoren 1. avgusta.

Deonica od Bačke Topole do Feketića, od 50. do 71. kilometra, biće otvorena, prema rečima Mišića, 10. avgusta ove godine, a deo od 71. do 80. kilometra biće otvoren 20. avgusta.

Najkomplikovanija deonica kod Srbobrana biće otvorena 30. avgusta.

Deonica od Bikova do Žednika, odnosno od 28. do 38. kilometra, kao i deonica od Siriga do Novog Sada, od 98. do 108. kilometra, već su završene 2009. godine.

Mišić je kazao da će se "Koridori Srbije" potruditi da ispoštuju rok - 10. oktobar ove godine - za završetak izgradnje obilaznice oko Subotice do Kelebije, takozvani "ipsilon krak".

U "Koridorima Srbije" kažu da bi te rokove mogli da ugroze ranije najavljeni protesti putarskih preduzeća "Nibens grupe", koja traže od Vlade Srbije da do kraja ove sedmice omogući rešavanje problema tih firmi.

Vrednost izgradnje autoputa od Horgoša do Novog Sada sa "ipsilon" krakom, ne računajući već završene dve deonice po 10 kilometara kod Subotice i Novog Sada, iznosi oko 10 milijardi dinara. Novac je obezbeđen iz budžeta, a radovi su počeli u maju prošle godine.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 20. април 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво