Читај ми!

I Daleki istok na Koridoru?

Za izgradnju deonica Koridora 10, osim iz zemalja u okruženju, zainteresovani su i građevinari sa Dalekog istoka, saopštilo preduzeće "Koridori Srbije". Do kraja godine na čitavoj trasi Koridora biće otvorena gradilišta.

Radovi na Koridoru 10 kroz Srbiju se "zahuktavaju", a za izgradnju autoputa na preostalim deonicama sve se više interesuju građevinske kompanije sa Dalekog istoka, ističu u preduzeću "Koridori Srbije".

"Strane kompanije u poslednje vreme pokazuju sve veće interesovanje za izgradnju deonica Koridora 10, a osim iz zemalja u okruženju, zainteresovani i građevinari sa Dalekog istoka, iz Kine i Azerbejdžana", rekla je predstavnica "Koridora Srbije" Sanja Stavrić.

Prema njenim rečima, za svaku deonicu u postupcima pretkvalifikacije zainteresovano je više od 30 građevinskih firmi.

Stavrićeva je rekla da se svi planirani tenderi realizuju u skladu sa rokovima i da će do kraja ove godine na čitavoj trasi Koridora 10 kroz Srbiju biti otvorena gradilišta.

Predstavnica "Koridora Srbije" je rekla da su u toku radovi na severnom kraku, zatim istočnom na delu od Dimitrovgrada do Pirota (istok) i obilaznici oko Dimitrovgrada.

Izgradnja dva tunela 

Uskoro bi trebalo da počne izgradnja dva tunela na toj obilaznici - Pržojno Padina i Progon, kao i autoput na deonici Crvena Reka - Čiflik kod Bele Palanke.

Stavrićeva je navela da se na jugu prema makedonskoj granici izvode radovi od Vranja do Bujanovca na deonici Donji Neredovac - Srpska Kuća.

Javno otvaranje tendera za izgradnju autoputa od Proseka kod Niša do Crvene Reke zakazano je za 14. jun.

Tim povodom "Koridori Srbije" će 11. maja održati predtenderski sastanak u Beloj Palanci i obilazak trase sa zainteresovanim ponuđačima.

Stavrićeva je rekla da će uskoro biti otvorene i tenderske ponude za izgradnju deonicu od Grabovnice kod Leskovca do Grdelice i od Vladičinog Hana do Donjeg Neradovca.

U "Koridorima Srbije" kažu da su na trasi Koridora 10 trenutno radovi i na obilaznici oko Beograda i novom mostu kod Beške, kao i delu budućeg autoputa Beograd - Južni Jadran od Uba do Lajkovca na tzv. Koridoru 11.

Za ostale denice tog autoputa ubrzano se izrađuje projektna dokumentacija. Glavni projekti za Obrenovac - Ub i Lajkovac - Ljig već su završeni i u fazi tehničke kontrole.

Број коментара 5

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 24. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво