Tadić: Koridor 10 strateški projekat za Srbiju

Bez izgradnje puta prema makedonskoj granici naša država neće iskorisiti sve šanse za razvoj, ocenili su predsednik Srbije Boris Tadić i ministar za infrastrukturu Milutin Mrkonjić, koji su posetili gradilište.

"Izgradnjom tog koridora i nove infrastrukture stvaramo uslove za dolazak novih investicija na jug Srbije", rekao je Tadić tokom obilaska radova na deonici autoputa od Niša do makedonske granice.

Predsednik Srbije Tadić ocenio da će izgradnja infrastrukture pospešiti privredni razvoj i doprineti zaustavljanju migracija stanovništva sa juga Srbije.

Istakao je da Srbija želi da poveća kvalitet rada građevinskih kompanija i da je spremna da sarađuje sa susedima u regionu radi dobijanja građevinskih poslova u inostranstvu.

"Srbija u naredne dve godine mora završiti izgradnju puta od Leskovca do makedonske granice, Dimitrovgrada do Niša i od Horgoša do Novog Sada", rekao je ministar za infrastrukturu Milutin Mrkonjić.

Tadić i Mrkonjić obišli su deonicu autoputa od sela Levosoje kod Bujanovca do granice sa Makedonijom, dugu oko 22 kilometra.

Izgradnja te deonice ugovorena je 1999. godine.

Vrednost radova na koridoru 10 procenjena je na više od 1,7 milijardi evra.

Država mora da reši probleme Simpa

Predsednik Srbije Boris Tadić izjavio je  da država mora da pronađe rešenje za probleme kompanije Simpo.

"Država mora da nađe načine i rešenja za izazove koji potresaju kompaniju Simpo i njeno rukovodstvo, a novi model razvoja će se primeniti onda kada bude završena izgradnja auto-puta duž (Evropskog) Koridora 10", rekao je Tadić prilikom obilaska Simpove fabrike "puhin sunđera" u Bujanovcu.

Tadić je ocenio da je Simpo jedan od brendova Srbije i pohvalio je rukovodstvo kompanije zato što je zaposlilo veliki broj radnika i time sprečilo da se oni i njihove porodice odsele.

Generalni direktor Simpa Dragan Tomić rekao je novinarima da se nada da će se ubuduće drugačije koncipirati razvoj kompanije i da Simpo ide u proces privatizacije u kojoj neće biti otpušten nijedan radnik.

Број коментара 5

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 10. мај 2024.
14° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара