Ponude za "Telekom" do kraja marta

Rok za dostavljanje obavezujućih ponuda za prodaju 51 odsto "Telekoma" produžen do 31. marta 2011. godine da bi se učesnicima i svim zainteresovanim dalo dovoljno vremena da prouče tendersku dokumentaciju.

Radna grupa Ministarastva finansija za privatizaciju dela od 51 odsto kapitala "Telekoma Srbija" produžila je rok za dostavljanje obavezujućih ponuda umesto 21. februara do 31. marta 2011. godine.

Rok je produžen da bi se učesnicima dalo dovoljno vremena da prouče tendersku dokumentaciju, kako bi dali što kvalitetnije ponude za privatizaciju dela kapitala "Telekoma", objasnili su agenciji Tanjug u Ministarstvu finansija.

Vlada Srbije, na sednici od 24. decembra 2010. godine, usvojila je zaključak kojim je utvrđena minimalna početna cena za prodaju 51 odsto kapitala Telekoma "Srbija", u vrednosti od 1,4 milijarde evra.

Vlada je zadužila Ministarstvo finansija da, u saradnji sa Radnom grupom za sprovođenje tendera za prodaju dela Telekoma "Srbija" da obavesti o početnoj ceni sve učesnike na tenderu za privatizaciju dela te srpske kompanije.

Tendersku dokumentaciju do sada je otkupilo sedam kompanija, "Dojče Telekom", "Frans Telekom", "Telekom Austrija", "Amerika movil", "Veder investments", "Turksel" i "Vimpelkom".

Tender za prodaju dela "Telekoma" raspisan je 20. oktobra prošle godine, a rok za dostavljanje obavezujućih ponuda bio je 21. februar 2011. godine.

Javna aukcija po isteku roka 

Po isteku roka, Vlada Srbije trebalo bi da zakaže javnu aukciju pred televizijskim kamerama, kao i kada se prodavala kompanija "Mobi 63" (bivši Mobtel) u julu 2006. godine.

Kompanija "Mobi 63" prodata je na javnoj aukciji za 1,513 milijardi evra norveškom "Telenoru", jer je "Telekom Austrija" odustao i to je do sada najveća direktna strana investicija u Srbiji.

Telekom je jedini operater fiksne telefonije u Srbiji, a licencu su u međuvramenu dobili "Orion Telekom" i "Telenor", koji bi početkom ove godine trebalo da počnu da pružaju usluge.

Prema kompanijskim podacima, "Telekom Srbija" je 2009. godine imao oko 3,2 miliona korisnika fiksne telefonije, dok je na tržištu mobilne telefonije zauzimao 60 odsto sa oko 5,9 miliona korisnika.

"Telekom Srbija" poseduje i telekomunikacione kompanije "Mtel" u Crnoj Gori i "Telekom Srpske" u Republici Srpskoj, a cela "Telekom Srbija" grupa imala je 2009. godine ukupno 7,7 miliona korisnika mobilne telefonije i 3,4 miliona korisnika fiksne telefonije, kao i oko 485.000 korisnika Interneta.

Број коментара 13

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 18. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво