Novi most na Tisi

Pušten u saobraćaj most na Tisi koji povezuje severni Banat i severnu Bačku. Povezivanjem Banata sa Koridorom 10, skraćen put od Hrvatske do Rumunije, kroz Srbiju.

Most u Adi koji, preko reke Tise, povezuje severni Banat i severnu Bačku pušten je danas u saobraćaj. Most preko Ade vodi do Padeja.

Most je dugačak 245 metara, njegova širina je 11 metara, a visina pilona je 75 metara. Pored mosta, izgrađeno je i 20 kilometara pristupnih puteva.

Otvaranjem mosta severni Banat je povezan sa Koridorom 10, što predstavlja najkraći put od Hrvatske do Rumunije, kroz Srbiju.

Novi most u saobraćaj su pustili predsednik vojvođanske vlade Bojan Pajtić i predsednik opštine Ada Zoltan Bilicki.

Most je poklon Nemačke, a Vojvodina je investirala dve milijarde i 200 miliona dinara u pristupne saobraćajnice.

Za meštane iz Ade, most je daleko većeg značaja s obzirom na to da im je do sada najbliži most bio u Senti, a da su do svojih oranica išli seklom starom 100 godina, koja će ostati u upotrebi kao turistička atrakcija.

Број коментара 5

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво