Otvorena obilaznica oko Novog Sada

Obilaznica oko Novog Sada, Temerinska petlja, otvorena je za saobraćaj. Izgradnja severnog kraka Koridora 10, od Novog Sada do Horgoša i Kelebije, biće završena do februara iduće godine, najavio ministar za infrastrukturu Milutin Mrkonjić.

Ministar za infrastrukturu Milutin Mrkonjić i predsednik vojvođanske vlade Bojan Pajtić otvorili su za saobraćaj, na Koridoru 10, novoizgrađenu obilaznicu oko Novog Sada, dugačku 12,5 kilometara.

Otvoreno je 8,5 kilometara punog profila autoputa i prilazne saobraćajnice, a izvođači radova "Energoprojekt niskogradnja" i "Interkop" Šabac najavili su da će, pored Temerinske petlje, do aprila ili maja, biti otvorena i zrenjaninska petlja, ako to vremenski uslovi budu dozvoljavali.

Ministar Mrkonjić je rekao da su kritike predsednika Srbije Borisa Tadića, zbog kašnjenja u realizaciji nekih infrastrukturnih projekata, bile vrlo konstruktivne i da je na tom delu Koridora 10 urađeno i više nego što je planirano.

Prema njegovim rečima, izgradnja 110 kilometara autoputa na severnom kraku Koridora 10, od Novog Sada do Horgoša i Kelebije, biće završena do početka februara iduće godine.

Ministar je istakao da je to trenutno najveće gradilište u Evropi i da se radovi izvode, ili su u pripremi, na ukupno 170 kilometara puta.

Vrednost radova na obilaznici oko Novog Sada iznosi oko 40 miliona evra i finansira se iz kredita Evropske investicione banke.

Mrkonjić je dodao da izgradnja novog mosta kod Beške dobro napreduje i da bi trebalo da radovi budu gotovi pre maja 2011. godine.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 19. март 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво