Kreću radovi kod Dimitrovgrada

Posle okončanja postupka eksproprijacije na celoj trasi buduće obilaznice oko Dimitrovgrada, koji su kočili izgradnju tog dela autoputa, izvođaču radova, austrijskoj "Alpini" dozvoljen ulazak na sve parcele.

Na celoj trasi buduće obilaznice oko Dimitrovgrada, u dužini od 8,7 kilometra, rešeni su problemi oko eksproprijacije zemljišta, koji su kočili izgradnju autoputa na tom delu Koridora 10, rečeno je u preduzeću "Koridor 10".

Posle okončanja postupka eksproprijacije 241 vlasnik nepokretnosti je isplaćen, a austrijskoj "Alpini", koja izvodi radove, dozvoljen je ulazak na sve parcele, izjavila je predstavnica za odnose s javnošću "Koridora 10" Sanja Stavrić.

Ona je istakla da nijedan građanin Srbije nije oštećen u procesu eksproprijacije i da se za tri slučaja nezadovoljnih vlasnika, koji su pokušali da spreče radove, postupak nastavlja u skladu sa zakonom.

U "Koridoru 10" navode da je proces eksproprijacije transparentan i u skladu sa Zakonom o eksproprijaciji, kojim nije dozvoljeno da cenu nepokretnosti proizvoljno određuju vlasnici, već da se visina naknade uvek određuje na osnovu tržišne vrednosti, po proceni nadležne Poreske uprave.

"Koridor 10" je ranije upozorio da bi zastoj u izgradnji obilaznice oko Dimitrovgrada mogao  da košta Srbiju više od 20.000 evra dnevno, jer izvođač radova može da traži naknada za svaki dan angažovanja radne snage i mehanizacije tokom blokade.

Prema proceni nadležne Poreske uprave, iznos naknade ponuđene vlasnicima bio je u rasponu od 280 do 360 dinara za kvadratni metar.

Na severu Srbije je cena otkupa zemljišta od 63 do 65 dinara po kvadratnom metru, u Beloj Palanci od 220 do 550 dinara, u Vranju od 650 do 750, u Pirotu od 200 do 480 dinara.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 07. мај 2024.
19° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара