Izvoz oružja, ali i pameti

Srpska vojna industrija dogovorila sa Kuvajtom poslove astronomske vrednosti, izjavio ministar odbrane. Dragan Šutanovac najavio "izvoz" ne samo oružja, već i pameti.

Ministar odbrane Dragan Šutanovac naveo je gostujući u Drugom dnevniku RTS-a da je vrednost poslova u oblasti vojne industrije, ugovorenih sa Vladom Kuvajta astronomska.

"Vrednosti su sada već astronomske, i za Srbiju i za zemlje koje će učestvovati u tim projektima imajući u vidu da će Srbija biti integrator vojne industrije u regionu, a i šire", rekao je Šutanovac.

Ministar odbrane očekuje skoru posetu delegacije Ministarstva odbrane iz Kuvajta kada će precizirati poslove o kojima je bilo reči.

"Srbija u ovom trenutku izvozi od Indonezije do Amerike, otvaramo nova tržišta u Persijskom zalivu i očekujemo tu prvu milijardu dolara, koja će biti realizovana i potpisana u sledećih mesec dana", naveo je Šutanovac.

Ministar odbrane je najavio "izvoz" ne samo oružja, već i pameti. "Postoji opcija za formiranje Vojne akademije na platformi naše Vojne akademije u jednoj od zemalja Severne Afrike. Imamo velike aktivnosti na promociji, proizvodnji i plasmanu naše odbrambene industriji uključujući i vojno školstvo", naveo je Šutanovac.

Poslednji veliki posao sa Kuvajtom bio je izvoz tenkova M84 pred raspad SFRJ, 1991. godine. Tenk je bio sklapan od komponenti pravljenih u fabrikama širom bivše Jugoslavije.

"Tenk je još u upotrebi i svi su zadovoljni. Mislim da ćemo projekat vezan za remont prihvatiti i to zajedno sa partnerima u sklopu cele bivše Jugoslavije, a i šire", rekao je Šutanovac.

Број коментара 5

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
15° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво