Novi aranžman s MMF-om

Ministar finansija Diana Dragutinović izjavila je da je za Srbiju dobro da sklopi novi aranžman s MMF-om i ukazala da bi, ukoliko bi naša ekonomska politika dobila pozitivnu ocenu MMF-a, to sigurno pomoglo Srbiji da brže dobije status kandidata za prijem u EU.

Najavljujući rebalans buddžeta za kraj septembra, Dragutinovićeva je nagovestila da će posle rebalansa projektovana inflacija za ovu godinu biti korigovana sa 6,5 na 8,5 odsto.

Dragutinovićeva je u intervjuu za najnoviji broj "Ekonomist magazina" rekla da, bez obzira na to što se ne slaže uvek s preporukama MMF-a, ta mežunarodna finansijska institucija tera ekonomiju određene države da vodi odgovornu fiskalnu politiku, što može da utiče na povećanje rejtinga zemlje, a to znači niže troškove finansiranja.

"Ja sam, dakle, za neku vrstu programa s MMF-om i to što pre - to bolje", naglasile je Dragutinovićeva.

"U zemljama s nerazvijenim finansijskim tržištem obično i ne postoje ovakvi porezi, dok u Srbiji postoje i visoki su", objasnila je Dragutinovićeva, rekavši da je pristalica ukidanja tih poreza.

Ukidanje poreza na kapitalnu dobit bi definitivno doprinelo razvoju tržišta kapitala, "a nama je potreban veliki pomak u relativno kratkom roku, recimo u narednih šest meseci", kazala je ministarka finansija.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 21. септембар 2024.
15° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи