Gužve za preregistraciju vozila

Uredba o carinjenju vozila sa stranim tablicama koje ne ispunjavaju ekološke standarde počela je da se primenjuje. Vlasnika takvih vozila u Srbiji ima oko 80.000. Carinski zakon o preregistraciji važi 90 dana.

Počela je da se primenjuje Uredba o carinjenju vozila sa stranim tablicama, koje ne ispunjavaju ekološke standarde.

 

Vlasnika takvih vozila u Srbiji ima oko 80.000, a pošto je rok tri meseca počele su da se stvaraju gužve na šalterima MUP-a.

Građani kažu da je postupak komplikovan i da zahteva mnogo vremena. Gužve na šalterima stvaraju ne samo vlasnici automobila sa stranim tablicama već i oni koji imaju vozila sa većom kubikažom, a žele da mesec dana ranije registruju vozila i izbegnu nove više takse koje se očekuju za nekoliko dana.

"U carini Beograd nema većih gužvi za preregistraciju vozila sa stranim tablicama. Najbitnije je da se na vreme pripremi sva potrebna dokumentacija", rekao je Vladan Nikolić inspektor carinarnica Beograd.

Potrebno je ovlašćenje za upravljanje i regulisanje ne starije od 1.01.2008. godine, saobraćajna dozvola original i fotokopija, lična karta original i fotokopija, izjava pod moralnom, materijalnom i krivičnom odgovornošću kao i da su dokumenta verodostojna. 

Nenad Nerić iz Udruženja građana sa SCG tablicama istakao je da je preregistracija uređena tako da daje velike mogućnosti za zloupotrebu jer svi mogu uz lažno ovlašćenje da ocarine vozilo.

Preporučuje se da se automobili ocarine u mestu stanovanja ako postoji carinarnica.

Carinski zakon o preregistraciji važi za sva vozila sa stranim tablicama 90 dana.

Број коментара 16

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 23. април 2024.
12° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво