"Jahu" odbio ponudu "Majkrosofta"

Internet kompanija Jahu odbacila je novu Majkrosoftovu ponudu za preuzimanje, koja je podrazumevala da Jahu sprovede organizacione promene i da Internet pretraživač proda Majkrosoftu.

Majkrosoft je u petak Jahuu dao ponudu uz napomenu da se o njoj ne može pregovarati, već da Jahu može da je "uzme ili ostavi".

Prema navodima Jahua, ponudu su dali Majkrosoft i manjinski akcionar Jahua, milijarder Karl Ikan, koji se zalaže za promenu uprave Jahua.

Nova ponuda podrazumevala bi, između ostalog, potpunu promenu upravljačke strukture Jahua, koja se izjasnila protiv Majkrosoftovih ponuda za preuzimanje, a generalni direktor Džeri Jang nalazio bi se na čelu crne liste za promenu.

Predsednik Upravnog odbora Jahua Roj Bostok naveo je u saopštenju da je predloženi ugovor vodio "čudnom i oportunističkom savezu između Majkrosofta i Ikana" na štetu akcionara.

Ocenio je da je ponuda "apsurdna" i da služi samo interesima Majkrosofta.

Majkrosoft je u februaru ponudio 44 milijarde dolara za preuzimanje cele grupe Jahu, a tim potezom je nameravao da poboljša svoj položaj na tržištu Internet oglašavanja.

Jahu je ponudu odbio 12. juna, nakon čega je Majkrosoft ponudio devet milijardi dolara za Internet pretraživač, ali je i ta ponuda odbijena.

Milijarder Karl Ikan stupio je na scenu sredinom maja, kupio je u Jahuu manjinski udeo koji mu omogućava da učestvuje u donošenju odluka i od tada vodi kampanju protiv uprave te kompanije.

Ikan je zatražio da se glasa o poverenju upravnom odboru kompanije, a glasanje je zakazano za 1. avgust.

Predsednik Upravnog odbora Jahua upozorio je da Majkrosoft i Ikan žele da rasparčaju firmu Jahu i da Internet pretraživač prepuste Majkrosoftu pod uslovima koji nisu dobri za  akcionare Jahua.

Povezane vesti:

"Majkrosoft" kupuje "Jahu"

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 06. мај 2024.
20° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара