Više cene goriva od srede

Poskupljenje naftnih derivata očekuje se od srede. Motorni benzini će poskupeti 2,45 dinara po litru u proseku, a dizel goriva u proseku 2,9 dinara po litru.

Od srede se očekuje poskupljenje naftnih derivata. Cene će biti više između dva i po i tri dinara po litru, u zavisnosti od vrste derivata.

Kako se navodi u saopštenju Ministarstva rudarstva i energetike, motorni benzini će poskupeti 2,45 dinara po litru u proseku, a dizel goriva 2,9 dinara po litru u proseku.

Motorni benzini MB i BMB sa 95 oktana poskupeće sa 88,56 na 90,93 dinara po litru, a dizel gorivo D2 sa 72,91 na 75,51 dinar.

Cena litra bezolovnog benzina BMB 92 trebalo bi da bude povećana za 2,29 dinara na 89,67 dinara, a evro premijum BMB 95 sa 94,13 na 96,60 dinara. Litar lož ulja biće za 3,32 dinara skuplji i koštaće 55,45 dinara.

To je redovno poskupljenje koje Ministarstvo energetike određuje na osnovu kretanja cena sirove nafte na svetskom tržištu i vrednosti dolara. Na taj predlog saglasnost treba da daju i ministarstva trgovine i finansija.

Gorivo na pumpama u Srbiji prethodni put je poskupelo 28. marta, kada je cena povećana u proseku za 58 para po litru, odnosno 0,74 odsto.

U saopštenju Ministarstva se navodi da je od prethodne promene cena goriva u Srbiji nafta poskupela za 7,16 odsto u proseku.

U novim ekonomskim merama koje je predložila Vlada Srbije planirano je da od maja naftni derivati poskupe na osnovu povećanja akciza i to motorni benzini za dva, a dizel gorivo za četiri dinara po litru.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 20. септембар 2024.
23° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи