Rast prometa na Produktnoj berzi

Na Produktnoj berzi u Novom Sadu u prvoj polovini ove godine ostvaren je ukupan promet od 72.684 tona razne robe, što je za 33,92 odsto više nego prošle godine u istom periodu.

Tome je najviše doprineo povećan obim trgovine kukuruzom u ukupnoj količini od 34.348 tona, što predstavlja 47,27 odsto ukupnog prometa i povećanje od 72,63 odsto u odnosu na prošli prvi semestar.

Udeo pšenice, kojom se u prvih šest meseci ove godine trgovalo u ukupnom obimu od 20.776 tona, nije se promenio i ostao je na nivou od 28,59 odsto od ukupnog berzanskog prometa.

Mineralno đubrivo sa prometom od 9.447 tona, od januara do juna, zastupljeno je sa 13 odsto u ovogodišnjem šestomesečnom prometu.

Pri tome je, naglašava Berza, porast količine đubriva u odnosu na prošlo prvo polugođe dostigao čak 64,86 odsto.

Soja takođe beleži veliki porast i to za 60,34 odsto, pošto je ove godine prodata u količini od 2.288 tona, što je 3,15 odsto ukupnog berzanskog prometa.

Sva ostala roba kojom se trguje na Produktnoj berzi prodata je u ukupnoj količini od 5.624 tone, što je povećanje od 39,87 odsto u odnosu na lane.

Tome su najviše doprineli soja u zrnu, brašno tipa 500 i suncokretovo ulje, navedeno je u berzanskom pregledu za prvo polugodište 2008.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 19. април 2024.
12° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво