Читај ми!

Vučić i Brnabićeva sa delegacijom EBRD-a o strateškim projektima i investicijama

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić sastao se sa delegacijom EBRD-a na čelu sa predsednicom Odil Reno-Baso sa kojom je razgovarao o strateškim projektima i investicijama u oblasti infrastrukture i energetike, sa posebnim naglaskom na zelenim energijama. Ana Brnabić sa predsednicom EBRD: Planirana izgradnja naučnog parka u Kruševcu.

"Sa predsednicom EBRD-a Reno-Baso sam razgovarao o strateškim projektima i investicijama u oblasti infrastrukture i energetike, sa posebnim naglaskom na zelenim energijama", naveo je Vučić na Instagramu.

"Zahvalio sam EBRD-u na tome što zajedno menjamo lice naše Srbije, kao i na dosadašnjim i predstojećim investicijama koje imaju veliki uticaj na privredni rast Srbije i Zapadnog Balkana i na pozitivna ekonomska kretanja u našem regionu, uprkos izazovnom ekonomskom okruženju", istakao je Vučić.

Se predsednicom Evropske banke za obnovu i razvoj (EBRD) Reno-Baso razgovarala je i predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić o saradnji na strateškim projektima.

Premijerka se zahvalila Reno-Baso na podršci koju EBRD pruža Srbiji. Ona je istakla važnost investicija u oblasti infrastrukture i energetike za razvoj Srbije.

Brnabić i Reno-Baso posebno su razgovarale o saradnji u oblasti naučne i inovacione infrastrukture. Pored proširenja naučno-tehnoloških parkova u Čačku i Nišu, planirana je izgradnja novog i u Kruševcu.

Premijerka je predstavila planove i za izgradnju BIO4 kampusa, jedinstvenog centra koji će integrisati visokoškolske i naučno-istraživačke ustanove sa privredom, kao i kapacitete i aktivnosti u oblasti veštačke inteligencije i mogućnosti koje pružaju za razvoj naše privrede.

Predsednica Vlade i predsednica EBRD razgovarale su o programu dualnog obrazovanja koji je jedan od najvažnijih prioriteta Vlade u oblasti obrazovanja.

U okviru sastanka, predsednica EBRD Reno-Baso i direktorka Kancelarije za dualno obrazovanje i nacionalni okvir kvalifikacija Gabrijela Grujić potpisale su Memorandum o razumevanju između Kancelarije i EBRD-a u vezi sa nastavkom saradnje i podrške koju EBRD pruža učešću privatnog sektora u obrazovnim procesima i većim učešćem kompanija u programu dualnog obrazovanja.

субота, 20. април 2024.
4° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво