Читај ми!

Sajam u Tirani - prilika za jačanje saradnje i put do novih poslovnih partnera

Trideset dve srpske kompanije, koje su učestvovale na Međunarodnom privrednom sajmu u Tirani, zadovoljne su nastupom u glavnom gradu Albanije. Njihovo predstavljanje organizovala je Privredna komora Srbije i Razvojna agencija, s ciljem da prošire poslovanje na albanskom tržištu, ojačaju već uspostavljene poslovne veze ili pronađu nove partnere.

Sajam je bio prilika da se srpske kompanije predstave potencijalnim partnerima, ali i da se sretnu sa starim i razgovaraju o novim projektima.

"Tehnomarket" iz Pančeva već je prisutan na albanskom tržištu. Radili su na izgradnji nekoliko poslovno-stambenih objekata po kojima je Tirana postala prepoznatljiva.

"Ova četiri dana na sajmu su za nas veoma bitna, zato što smo imali prilike da se susretnemo sa starim partnerima, ali i da otvorimo neka pitanja u vezi sa novim projektima i učešćem u njima", rekla je direktorka prodaje "Tehnomarket Pančevo" Vesna Čvoro.

Međunarodni sajam privrede dugi niz godina jedna je od najznačajnijih i najposećenijih manifestacija u Albaniji. Srpski izlagači zadovoljni su nastupom i ostvarenim kontaktima.

"Kompanije su zadovoljne kvalitetom kompanija koje su ih posetile, već su ugovorile dalju saradnju. Tako da možemo biti veoma zadovoljni ovim nastupom u Tirani", rekao je rukovodilac Centra za regionalnu saradnju PKS Aleksandar Radanović.

Jedna od najvećih albanskih kompanija za proizvodnju kozjeg mleka i mlečnih proizvoda "Zepa", čiji je vlasnik predsednik Trgovinsko industrijske komore Tirane, zainteresovana je za plasiranje svojih proizvoda na srpskom tržištu.

"Ekonomski odnosi između Srbije i Albanije su zabeležili poslednjih godina značajan rast. Veoma je važno da upoznamo bolje jedni druge i da imamo razmenu ekonomsku i trgovinsku i zašto ne, investicije u zajedničke sektora", rekao je predsednik TIK Tirna Nikolin Jaka.

Podsetmo, tokom prošle godine 1.113 srpskih privrednika poslovalo je s albanskim partnerima.

Spoljnotrgovinska razmena za devet meseci ove godine iznosila je 205,9 miliona evra, što je za 18,2 miliona evra više nego u istom periodu lane.

уторак, 23. април 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво