Složno protiv prodaje Luke "Novi Sad"

Šefovi odborničkih grupa svih političkih partija u Skupštini Novog Sada uputili apel Vladi Srbije da izuzme iz privatizacije Luku "Novi Sad". Preduzeće od strateškog značaja za grad i Vojvodinu, slažu se sve partije.

Šefovi odborničkih grupa svih političkih partija u Skupštini Novog Sada uputili su apel Vladi Srbije da izuzme iz privatizacije Luku "Novi Sad", kao preduzeće od strateškog značaja za grad i Vojvodinu.

Predsednik Skupštine Novog Sada Aleksandar Jovanović rekao je da se stranke zalažu da se Luka poveri na upravljanje gradu i pokrajini.

Predstavnici stranaka izneli su zajednički stav da to preduzeće bitno za Novi Sad zbog svojih delatnosti i zbog oko 24 hektara građevinskog zemljišta koje poseduje, a bitno je za privredu grada i njegov budući razvoj.

"Svi nadležni gradski i pokrajinski organi su spremni da preuzmu punu odgovornost za budućnost preduzeća Luka "Novi Sad", na dobrobit svih građana Novog Sada, Vojvodine i Republike Srbije", poručili su šefovi odborničkih grupa.

Agencija za privatizaciju Srbije je najavila da će Luku "Novi Sad" ponuditi na prodaju na aukciji 27. marta i pored toga što su pokrajinske i novosadske vlasti pokrenule inicijativu za izuzimanje iz privatizacije.

Prema podacima Agencije za privatizaciju, vrednost 70 odsto kapitala Luke "Novi Sad" koji se privatizuje, procenjuje se na 899 miliona dinara (9,5 miliona evra). Početna cena na auciji je 179,82 miliona dinara, uz obavezu kupca da uloži najmanje 881 milion dinara u modernizaciju firme.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво