Читај ми!

U Smederevu otvorena fabrika kompanije Kepfer, posao za 250 radnika

Nemačka kompanija Kepfer, koja proizvodi zupčanikeza automobilsku industriju, otvorila je novi proizvodni pogon na 2.600 kvadratnih metara u Smederevu. To je prvi od planirana 4 pogona, u kojima će biti zaposleno 250 ljudi. Vrednost investicije te kompanije u prvoj fazi je 10 miliona evra.

Kompanija "Kepfer", u Smederevu posluje već četiri godine. Proizvodnju je počela u iznajmljenom prostoru, a sada posluje u novoj sopstvenoj zgradi.

"Otvorene su sve mogućnosti za napredovanje, uči se dosta, dosta daju značaja daljoj edukaciji", kaže zaposleni Perica Živanović.

Lazar Milošević koji je takpođe zaposlen u Kepferu kaže da je prezadovoljan jer imaju nove mašine, nove merne uređaje i sve što je potrebno za dalju proizvodnju i rad.

Direktor nemačke kompanije je pohvalio brzinu kojom je zgrada izgrađena, i očekuje da će naredna faza proširenja biti gotova za dve godine.

"Naš cilj je da u narednom periodu ovu zgradu napunimo opremom za još više kvalifikovanih radnika", kaže direktor kompanije Tomas Kepfer.

Kompanija je donirala CNC mašinu srednjoj Tehničkoj školi u Smederevu i tako učestvuje u dualnom obrazovanju.

"Zahvaljujem vam na ovoj inicijativi koja će se, nadamo se jednog dana pretvoriti u saradnju u oblasti dualnog obrazovanja", istakla je ambasadorka Nemačke u Srbiji Anke Konard.

Kompanija nije konkurisala za podsticaje Vlade Srbije. Reč je o čistom grinfild projektu.

"U narednim fazama, fabrika će narasti do 10.400 kvadratnih metara i investicija bi trebalo da iznosi preko 30 miliona evra. Nemačke kompanije u Srbiji zapošljavaju 78.000 radnika. Nemački investitori su sigurni investitori", naglasila je ministarka privrede Anđelka Atanacković.

"Kepfer Grupa" ima tradiciju dugu više od 160 godina i ima još dva objekta u Evropi.

субота, 27. април 2024.
19° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво