Читај ми!

Mihajlović sa Hilom o energetici i strateškoj saradnji

Ministarka rudarstva i energetike, Zorana Mihajlović, razgovarala je s ambasadorom SAD Kristoferom Hilom o zaključivanje sporazuma o strateškoj saradnji u oblasti energetike u Srbiji.

Zorana Mihajlović je u razgovoru s Kristoferom Hilom istakla da je Srbija na početku energetske tranzicije i da su joj potrebni iskustvo i znanje onih koji su u tom procesu ispred nje, ako želi da poveća proizvodnju čiste energije i bude energetski bezbedna, saopštilo je resorno Ministarstvo.

"Više od godinu dana smo radili i pripremali nacrt sporazuma između dveju vlada o strateškoj saradnji u oblasti energetike, koji bi bio veoma važan korak u unapređenju saradnje Srbije i SAD u ovoj oblasti", rekla je ministarka.

Dodala je da Srbiju očekuju veliki projekti u energetici, među kojima je jedan od najvažnijih projekat prve hibridne reverzibilne hidroelektrane "Đerdap 3".

Ambasador Hil je zahvalio potpredsednici Vlade na dobroj saradnji i izrazio očekivanje da saradnja dve zemlje u oblasti energetike može biti dodatno unapređena.

уторак, 23. април 2024.
15° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво