Читај ми!

Odobreni radovi na donjoj zoni ležišta "Čukaru Peki“

Potpredsednica Vlade Srbije i ministarka rudarstva i energetikeZorana Mihajlović, razgovarala je sa predstavnicima kompanija "Ziđin majning" i "Ziđin koper" o rudarskim aktivnostima i projektima koje realizuju ove kompanije.

Mihajlovićeva je rekla da je Ministarstvo uvek spremno da pomogne da realizacija svih projekata, uključujući i projekte u rudarstvu, bude što efikasnija, ali da za sve rudarske aktivnosti moraju biti ispunjeni svi zakonski preduslovi, kao i svi propisi i zahtevi koji se tiču zaštite životne sredine.

Kompaniji "Ziđin majning" je uručeno odobrenje za izvođenje rudarskih radova na istraživanju donje zone nalazišta bakra i zlata "Čukaru Peki", koje će omogućiti dalji razvoj ovog rudnika, koji je počeo s radom prošle godine.

Takođe je razgovarano i o projektu fotonaponskog solarnog parka koji planira kompanija "Ziđin majning", za koji je Ministarstvo spremno da pruži svaku vrstu podrške u cilju efikasnije realizacije ovog projekta.

Pored toga, bilo je između ostalog reči i o razvoju elektroenergetske infrastrukture, koja je važna za stabilno snabdevanje rudnika "Čukaru Peki" električnom energijom, pitanjima u vezi s eksproprijacijom, bezbednosti rudara, zaštiti životne sredine i drugim temama u vezi sa rudarskim aktivnostima kineskih kompanija.

Sastanku su prisustvovali i predstavnici Grada Bora, Instituta za rudarstvo i metalurgiju Bor, kao i predstavnici ambasade NR Kine, navodi se u saoštenju ministarstva.

субота, 04. мај 2024.
17° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се