Читај ми!

Pred radnicima "Fijata" dve ponude, u ponedeljak počinje izjašnjavanje

Za oko hiljadu radnika kragujevačkog "Fijata" dve ponude na stolu. Prva opcija je kontinuirani rad u naredna 24 meseca u jednoj od četiri "Stelantisove" fabrike u Evropi, a druga, koja važi samo za Slovačku, mogućnost da u naredne dve godine tri meseca rade, a mesec dana budu kod kuće, potvrdio je za RTS Saša Đorđević, predsednik Samostalnog sindikata kragujevačkog "Fijata" nakon današnjeg sastanka sa poslodavcem.

Precizirano je i da za obe ponude predviđaju ukupni bonus od 17.000 evra, zagarantovan posao po povratku u Kragujevac, kao i da porodice zaposlenih imaju zdravstveno osiguranje dok oni rade u inostranstvu.

Kako je dogovoreno, prijavljivanje zainteresovanih radnika "Fijata" za inostranstvo počinje u ponedeljak i trajaće do petka.

Podsetimo da je do sada oko 500 radnika proglašeno tehnološkim viškom i njima su isplaćene otpremnine od 790 evra po godini staža u "Fijatu", a oni koji su radili i u "Zastavi" za taj period su dobili po 500 evra po godini.

Uz to, u kragujevačoj fabrici će tokom tranzicionog perioda, odnosno do početka proizvodnje novog električnog automobila tokom 2024. godine, ostati 500 zaposlenih, među kojima su i oni iz zaštićenih kategorija.

Sindikalci očekuju nastavak pregovora sa državom u ponedeljak.

уторак, 23. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво