Читај ми!

Bitkoin, sunovrat vrednosti kriptovalute

Vrednost bitkoina sada je niža od 20.000 dolara, pala je na najnižu vrednost u poslednjih godinu i po, dok se investitori sve više povlače zbog porasta kamatne stope.

Najznačajnija kriptovaluta pala je za više od sedam procenata, na vrednost od 18.881 dolar, što je najniži nivo od decembra 2020. godine, da bi nakon nekoliko sati ipak malo povratio vrednost (u trenutku pisanja teksta, prema "Koinbejsu" za jedan bitkoin potrebno je izdvojiti 19.250 dolara).

Vrednost bitkoina pala je ove godine za oko 59 odsto, dok je konkurentska kriptovaluta eter izgubila 73 odsto vrednosti, prenosi Rojters.

Sektor digitalnih valuta je pogođen ove nedelje nakon što je kompanija "Celzijus" za kreditiranje kriptovaluta zamrzla isplate i transfere između računa.

Gubici u sektoru trgovanja kriptovalutama nastali su i nakon što su kompanije poput "Koinbejsa", "Džeminija" i "Blokfaja" saopštile da nameravaju da otpuste hiljade zaposlenih dok investitori odbacuju rizična sredstva.

Najvišu vrednost bitkoin je dostigao u oktobru prošle godine, kada je za kupovinu jednog kriptonovčića bilo neophodno izdvojiti više od 65.000 dolara. 

четвртак, 25. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво