Читај ми!

Kako bi mogao da izgleda novi model automobila koji će se proizvoditi u Kragujevcu

Vlada Srbije i kompanija "Stelantis" potpisale su u četvrtak ugovor vredan 190.000.000 evra o proizvodnji novog modela automobila i nastavku rada fabirke u Kragujevcu. Kakve su karakterstike i kako bi mogao da izgleda novi model "fijata" govorio je Dragan Milutinović, novinar RTS-a zadužen za automobilizam.

Prema ugovoru između Ministarstva privrede i "Fijat Krajsler automobila Srbije" novi, električni model automobila bi se od 2024. proizvodio u Kragujevcu.

Milutinović kaže da je taj model specifičan po tome što je njegov prototip prikazan na ženevskom sajmu pre dve godine.

"Automobil ima električnu platformu i autonomiju baterija od 300 kilometara. Do brzine od sto kilometara na čas stiže za devet sekundi a do 80 odsto kapaciteta baterije puni se za 35 minuta", navodi Milutinović.

Prema njegovim rečima, postoje i brzi punjači za ovaj model koji bateriju za pet minuta pune do autonomije od 100 kilometara.

Od ukupno 190.000.000 evra, država u novi model ulaže 48.000.000 evra. 

Fabrika u Kragujevcu ima kapacitet od 350.000 vozila godišnje. Od januara 2021. godine posluje u okviru koncerna "Stelantis" koju "Fijat Krajsler automobili" čine zajedno sa PSA grupom.

Detaljniju analizu buduće proizvodnje električnog modela automobila koncerna "Stelantis" u Kragujevcu možete pogledati u video-klipu iznad.

четвртак, 19. септембар 2024.
23° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи