Читај ми!

Prvi krak "Severnog toka 2" napunjen tehničkim gasom

Prvi krak gasovoda "Severni tok 2" napunjen je sa oko 177 miliona kubnih metara tehničkog gasa, čime je postupak njegovog punjenja završen.

Taj pritisak je dovoljan za otpočinjanje transporta gasa u budućnosti, saopštio je operater cevovoda, prenosi agencija Tas.

"Postupak ubacivanja gasa u prvu cev gasovoda "Severni tok 2" je završen 18. oktobra. U skladu s planom i projektovanim zahtevima sistema, cev je napunjena sa oko 177 miliona metara kubninh tzv. tehničkog gasa, dostižući pritisak od 103 bara u cevovodu. Taj pritisak je dovoljan za početak budućeg transporta gasa", navodi se u saopštenju.

U toku su aktivnosti na pripremi druge cevi gasovoda koje prethode puštanju u rad.

Danska energetska agencija je 4. oktobra saopštila da je kompanija "Severni tok 2 AG", operater istoimenog gasovoda, ispunila sve uslove za puštanje u rad tog cevovoda.

Gasovod "Severni tok 2" sastoji se od dva kraka ukupnog kapaciteta 55 milijardi kubnih metara gasa godišnje, koji će se transportovati od obale Rusije preko Baltičkog mora do Nemačke.

Puštanje gasovoda u rad planirano je do kraja ove godine. Ruski proizvođač gasa, Gasprom, saopštio je ranije da bi već ove godine mogao da isporuči Evropljanima 5,6 milijardi gasa gasovodom "Severni tok 2".

 

четвртак, 28. март 2024.
21° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво