Читај ми!

Otvorena fabrika čokolade u Novom Sadu

Fabrika čokolade švajcarske kompanije "Beri Kalebo" otvorena je u Novom Sadu, u prisustvu predsednika Srbije Aleksandra Vučića.

Predsednik Aleksandar Vučić je na Instagram nalogu naveo da je ponosan na to što je u ovom gradu otvorena, kako je rekao, "fantastična fabrika čokolade" kompanije "Beri Kalebo".

"Čestitam Novosađanima! Živela Srbija", poručio je Vučić i objavio fotografije sa otvaranja fabrike.

"Dvadesetpet odsto svetskog tržišta ova firma snabdeva čokoladom, i ova u Srbiji je jedna od važnih fabrika u tom lancu i verujemo da će da raste. Ovde će biti drugi pogon napravljen. Verujemo da imaju ideje da dalje šire kako svoje produkcione tako i svoje istraživačke kapacitete ovde u Novom Sadu", izjavio je predsednik Vučić.  

Otvaranju fabrike prisustvovali su i predsednik Vlade Vojvodine Igor Mirović, gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević i rukovodstvo fabrike.

"Ubeđen sam da naša trenutna aktivnost u Novom Sadu nije samo početak nove aktivnosti u Novom Sadu već spona između ‘Beri Kaleboa‘, Univerziteta, grada Novog Sada i naših trenutnih i budućih snabdevača. Takođe će dozvoliti stvaranje osnove naše čokoladne mreže u ovom regionu", izjavio je izvršni direktor "Teri Kaleboa" Piter Bun. 

Igor Mirović je na svom zvaničnom Instagram nalogu naveo da je u fabrici već zaposleno skoro 100 radnika.

"Od danas će iz naše Srbije u svet ići najkvalitetnije čokolade, imajući u vidu da ova kompanija snabdeva 25 odsto svetskog tržišta čokoladom", poručio je Mirović.

"Beri Kalebo" je vodeći švajcarski proizvođač čokolade, a izgradnja fabrike u Novom Sadu počela je u martu prošle godine.

U ovoj fabrici će biti zaposleno više od 100 radnika, a pogon bi trebalo da proizvede 50.000 tona čokolade godišnje.

субота, 21. септембар 2024.
24° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи