Читај ми!

U Dubaiju otvorena vrata Istoka, koja su očekivanja privrednika

U narednih šest meseci deo srpskih privrednika, procena je njih oko 1.000, preseliće se u novi poslovni centar pored Ekspo Dubai Svetske izložbe. Tamo je juče otvoren privredni hab, nova vrata Istoka.

Izvesno je da će Ekspo u Dubaiju biti više od izložbe, s obzirom na to da se otvaraju brojne poslovne mogućnosti. Otvoren je biznis hab za srpsku privredu koji će postati druga kuća mnogih srpskih privrednika i malih i velikih. Akcenat će biti na inovacijama od poljoprivrede, preko svih drugih privrednih delatnosti. 

"Postojimo nekih godinu dana, ali u našem parku radi preko 40 kompanija. Mi smo ovde da pokažemo šta imamo. Naše kompanije preko PKS-a konkurišu i biće prisutne u narednim tematskim nedeljama i preko biznis haba ponudiće svoje usluge, ideje, programe. Velika je mogućnost da pronađu investicije u budućim poslovima i partnere", rekao je Miloš Petrović iz Naučno-tehnološkog paraka Niš.

Igor Vujičić iz Udruženja za stručno naučne tehničke delatnosti PKS-a i direktor kompanije "Meter-Kontrol" kaže da postoje 14 godina i da se bave proizvodnjom sistema za pametno upravljanje električnom energijom.

"Ovo je nova kuća srpske privrede i poslužiće nam kao odskočna daska za poslovanje u ovom delu sveta. Izvozimo u EU, Švajcarsku, Rusiju, čak i ovde u Bahreinu poslujemo. Veliki je doprinos ovako jednog haba kako sa lokalnim kompanijama, tako i za umrežavanje domaćih privrednika koji se ovde prvi put sreću", rekao je Vujičić.

Petrović smatra da je najveća korist od kontakata sa kompanijama u svetu i mogućnost da naše znanje i usluge ponude preko haba drugim kompanija u svetu.

"IT industrija je u usponu, Vlada Srbije intenzivno radi preko naučno-tehnoloških parkova na razvoju IT sektora i prezentovanja našeg IT sektora celom svetu", dodaje Petrović.

Narednih šest meseci bbiće otvorena srpska privredna kuća u Dubaiju. Očekuje se da ovde bude zajedno oko 1.000 privrednika i malih i velikih.

четвртак, 19. септембар 2024.
21° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи