Dinar nastavio da pada prema evru

Dinar je danas oslabio 0,5 odsto odnosno za 47 para. Zvanični srednji kurs je 94,2713 dinara za evro, objavila je Narodna banka Srbije.

Dinar je nastavio da pada prema evru. NBS juče nije intervenisala na međubankarskom deviznom tržištu.

Guverner NBS Radovan Jelašić poručio je prošle nedelje da će vrednost dinara i ubuduće opredeljivati tržište, odnosno ponuda i tražnja deviza.

Jelašić je naveo da je od početka godine centralna banka intervenisala isključivo da bi sprečila prevelike oscilacije kursa i obezbedila likvidnost tržišta, a ne da bi uticala na trend kretanja kursa. Kako je rekao intervenisala je sa ukupno 480,1 milion evra.

Dinar je od početka godine oslabio za oko četiri odsto, a promet na međubankarskom deviznom tržištu bitno je smanjen u odnosu na promet u septembru ili oktobru prošle godine, rekao je Jelašić.

Srpska nacionalna valuta ove godine je 28. januara bila najslabija prema evru i vredela je 96,34 dinara za evro po srednjem kursu, a najjača je bila 5. januara, kada je srednji kurs bio 89,54 dinara za evro.

U prošloj godini, dinar je bio najslabiji prema evru 4 decembra - 91,6317 dinara, a najjači 7. avgusta, kada je imao vrednost 75,7543 dinara za evro.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво