Читај ми!

I to se dešava - kad vam neko preko noći uđe u njivu i požnje 15 hektara suncokreta

Sedmoro meštana sela Lokve kod Alibunara doživeli su krađu na svojim njivama. Neko im je požnjeo ukupno 15 hektara suncokreta, što je šteta od preko 10.000 evra.

Meštani sela Lokve neprijatno su se iznenadili kad su obišli svoje njive i videli da im je neko požnjeo suncokret. Nikome nije otišla cela parcela, nego je vršeno na više mesta u delovima, verovatno preko noći i dalje od puta, da ne bude odmah primećeno.

"Ali nije vršen kako treba, ostalo po kraju, vidi se da je kraden. Meni je ovršen jedan hektar", kaže Petar Mijuca, poljoprivrednik

Jonel Skupija navodi da je oštećen na oko 1,3 hektara, što je 3 do 3,5 tone suncokreta u vrednosti od više od 200.000 dinara.

Meštani tvrde da je u svim njivama isti trag nekog velikog kombajna i da je sigurno bilo više ljudi, koji su požnjeveno odvozili traktorima.

"Sumnjamo u par ljudi u našoj opštini, koji imaju velike kombajne i koji su na neki način poznati miliciji, jer par godina rade te stvari. Mislim da nije teško da se nađe", kaže Jonel Skupija.

Trag bi mogao biti i u nekom sillosu, jer suncokret ne može da stoji, mora se u roku od par dana odneti otkupljivaču. Poljoprivrednici su se nadali da će ih zaštititi poljočuvari.

"Poljočuvari su zaduženi za državna zemljišta u službi su Opštine Alibunar i nemaju ništa sa privatnim parcelama". kaže Darian Tapalaga, predsednik MZ Lokve.

Samo je jedan od oštećenih poljoprivrednika bio osiguran, ali od elementarnih nepogoda, nisu sigurni ni da li postoji osiguranje od krađa.

Sve je prijavljeno policiji, inspektori su obišli teren i radi se na rešavanju ovog slučaja.

среда, 24. април 2024.
17° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво