Читај ми!

Atanasković: “Geoks“ ulaganja države vratio duplo, radnici neće ostati na ulici

Bivši radnici "Geoksa" sigurno neće ostati na ulici, ponavljaju u ministarstvu privrede. Tvrde i da ugovorom sa "Geoksom" država nije oštećena. Na ime podsticaja ta italijanska kompanija dobila je 11 miliona evra i još oko milion evra za infrastrukturu preko lokalne samouprave, ali je investirala Ugovorom predviđenih 15 i po miliona evra. Za pet godina, koliko su proizvodili u Vranju, na ime plata, poreza i doprinosa u državnu kasu uplatili su 25 miliona evra, pojašnjava resorna ministarka Anđelka Atanasković.

Anđelka Atanasković je izjavila da može odgovorno da kaže da je "Geoks" radio u portfelju Ministarstva privrede do 2019.

"Sve te obaveze je izmirio, znači po ugovoru i mogu reći, što se tiče samih ulaganja i podsticaja i isplaćivanje plata, poreza i doprinosa, oni su za dva i nešto više puta dali državi nego što su uzeli podsticaja", ističe Atanaskovićeva.

Na pitanje da se pojavila informacija da još neke firme planiraju odlazak iz Srbije, Atanaskovićeva odgovara da to nije tačno.

"'Jazaki', znači oni imaju ovde duplo, i više nego duplo radnika upošljenih nego što su imali obavezu po ugovoru. Ja zvanično imam izveštaj od 30. juna ove godine 3.180 radnika imaju upošljenih. To što su otpustili, ne znam pedesetak ili 100 radnika, ja stvarno nisam tačno zapamtila, ali jednostavno mi tu nemamo uticaja, shvatate - ni kao država, ni kao Ministarstvo privrede. Oni su primili duplo više ljudi, verovatno im u tom trenutku nije trebalo, što ne znači da sutradan ako budu poboljšali poslovanje da će možda vratiti te ljude", kaže Atanaskovićeva.

Ističe da "Simit Saraj" na primer, "Spilit", "Houm plus", "Su fUd", "Hendi", "Jura", ovih pet- šest firmi su sve otišle u stečaj i likvidaciju i one uopšte nisu imale sredstva podsticaja niti su u portfelju Ministarstva privrede.

четвртак, 25. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво