Читај ми!

Odgovorno i održivo poslovanje za dobro cele zajednice

Odgovornim i održivim poslovanjem i strateškim pristupom temama važnim za društvo, kompanija "Delez Srbija" je i u prethodnoj godini postigla značajne rezultate i doprinela napretku u oblasti zaštite životne sredine, podrške lokalnoj zajednici, doniranju hrane, unapređenju zadovoljstva i uslova rada zaposlenih, kao i u oblasti zdravije ishrane.

Kroz projekat svakodnevnog doniranja voća i povrća, uz razvoj digitalne platforme za donaciju hrane "Tanjir po tanjir", kompanija koja je i najveći donator "Banke hrane Beograd" pokazala je stratešku posvećenost pružanju podrške lokalnoj zajednici.

Samo u 2020. godini donirana je 871 tona voća i povrća za više od 64 humanitarne organizacije sa više od 7.500 korisnika, kao i 190 tona voća i povrća za ishranu životinja.

Kompanija koja je otvorila prvi supermarket sa ekološkim sistemom rashlade nastavila je sa implementacijom inovativnih tehnoloških rešenja u svojim radnjama - implementacija ugljen-dioksid rashladnog sistema i propanskih vitrina u Shop&Go radnjama, kao i instalacija LED rasvete.

Ovi procesi, uz kupovinu zelene električne energije, omogućili su da se emisija ugljen-dioksida po metru kvadratnom prodajnog prostora smanji sa 820 na 572 kilograma, što predstavlja smanjenje emisija ugljen-dioksida od 30 odsto u odnosu na godinu pre.

Dodatno, potrošnja energije po metru kvadratnom prodajnog prostora smanjena je sa 887 kilovat časova po metru kvadratnom na 849, što je smanjenje potrošnje energije od 4,28 odsto.

"Sve strateške odluke koje donosimo utemeljene su na tome da činimo dobro ljudima i planeti. Verujemo da sve što je zdravo i održivo treba da bude dostupno svima. Zbog toga se trudimo da pored globalnih inicijativa pokrenemo i lokalnu zajednicu u kojoj poslujemo i da zajedno činimo dobro za nas i naše porodice, za našu životnu sredinu. To svakodnevno realizujemo kroz promovisanje zdravije ishrane, doprinos borbi protiv klimatskih promena, doniranjem hrane, odgovornom eliminacijom otpada, transparentnošću i održivošću proizvoda. Samo na taj način izajedničkim snagama idemo ka ostvarenju zajedničkog cilja", istakla je Milana Jević Gledović, potpredsednica pravnih poslova i zaštite resursa kompanije "Delez Srbija".

Strateška odluka kompanije "Ahold Delez" je da do 2025. godine sva plastika u okviru privatne robne marke bude u potpunosti reciklabilna, kompostabilna ili ponovo upotrebljiva, a cilj je potpuna eliminacija plastike za jednokratnu upotrebu.

Kompanija "Delez Srbija" u prethodnoj godini reciklirala je 11.500 tona otpada. U okviru inicijative za odgovorno zbrinjavanje opasnog otpada od potrošača prikupljen je 871 kilogram baterija koji je dalje adekvatno zbrinut i poslat na reciklažu.

Zadovoljstvo zaposlenih u kompaniji poraslo je za pet procentnih poena u 2020. godini prema godišnjem istraživanju u kome je učestvovalo 90 posto zaposlenih u Srbiji, dok je u cilju dodatne edukacije i razvoja zaposlenih uloženo 86.725 časova.

Realizovana su i dva Talent programa za mlade "Find Your Place @Delhaize" i "Retail Management Traineeship" za koje su udvostručene prijave u odnosu na 2019. godinu.

"Delez Srbija" nastavila je implementaciju dodatnog nutritivnog obeležavanja proizvoda "Nutri Score" na proizvode privatne robne marke, a 48,52 odsto od ukupno prodate hrane privatne robne marke su zdraviji proizvodi, što predstavlja povećanje od 8,3 odsto u odnosu na 2019. godinu.

Dodatno, kompanija navodi i da je povećan procenat proizvoda privatne robne marke sa sertifikatom održivosti.

среда, 24. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво