Читај ми!

Srbija i Mađarska zajedno privlače turiste - potpisan ugovor o nastupu na dalekim tržištima

Odnosi Beograda i Budimpešte se zahuktavaju na svim nivoima, od politike preko ekonomije do turističke saradnje. U Budimpešti je potpisan ugovor o zajedničkom nastupu dve zemlje na dalekim tržištima.

Kada turisti iz dalekih zemalja dođu u Evropu, nikada ne obilaze samo jednu zemlju. Žele da vide čitav region.

"Naša šansa na dalekim tržištima kao što su Kina, Rusija, Amerika, Kanada, je samo ako radimo zajedno. Naša ponuda je slična. Imamo banje, bogatu kulturu, a i mi i vi uživamo u dobroj hrani. Ako sve to lepo upakujemo, moći ćemo da prodamo na dalekim tržištima", ističe zamenik direktora Turističke organizacije Mađarske Laslo Konjid.

Srbija i Mađarska će zajedno organizovati i studijske posete stranih novinara i turističkih radnika, što će smanjiti troškove promocije.

"Ovde je jako važno što ćemo mi naše pojedinačne prednosti da uskladimo i zajedničkim snagama napravimo još bolje rezultate. Na primer, mi smo jako dobro pozicionirani na kineskom tržištu i Mađari to vide kao našu prednost", objašnjava direktorka Turističke organizacije Srbije Marija Labović.

Mađarska ukinula sve epidemijske mere

Mađari priznaju da nedovoljno poznaju Srbiju kao turističku zemlju i sada je vreme da se i to ispravi. Mađarski javni servis je u udarnom terminu izvestio o boravku srpske turističke delegacije u Budimpešti i kampanji za ovo leto "Biram Srbiju".

Naročito im se dopala brošura "52 vikenda u Srbiji" – 52 ideje kako da provedete nekoliko dana u zemlji. "Bila sam dva puta u Novom Sadu i Beogradu. Dalje nisam išla, ali ovaj susret mi je otvorio želju da krenem ka jugu, istoku i zapadu Srbije", kaže turistički diplomata Marta Fazekaš.

Mađarska je pre nekoliko dana ukinula sve epidemijske mere, jer su vakcinisali 60 odsto populacije.

Zemlja bogata mineralnim vodama pronašla je i dobar način kako da se ljudi osveže ovih vrelih dana.

Duž ulica i na trgovima su vodena vrata sa raspršivačima, i ko kroz njih prođe, bar na trenutak povrati dah.

четвртак, 19. септембар 2024.
18° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи