Читај ми!

Vučić i Alabar na završetku radova na konstrukciji Kule "Beograd"

Predsednik Aleksandar Vučić rekao je da je završetak radova na najvišoj kuli u okviru "Beograda na vodi", Kuli "Beograd", poseban dan za sve koji su učestvovali u tom projketu – jer se od velikih snova stiglo do nečega što je, i pored svih brutalnih napada, pa i ličnih, postalo realno.

Predsednik Vučić i direktor kompanije "Igl hils" Muhamed Alabar simbolično su izlili beton na Kuli "Beograd", čime je zvanično obeležen završetak radova na konstrukciji te građevine.

Vučić je rekao da za čestitog čoveka reč je isto što i ugovor, i zato o rečima mora da se pazi, a on je dao reč da će najprljaviji i najzapušteniji deo prestonice postati centar društvenih, kulturnih dešavanja.

"Mnogima to nije zvučalo ozbiljno, mislili su da je trenutak za napad, kritiku, sticanje političkih poena. A danas, kada su nehigijenske udžerice zamenile zgrade, pitam se uopšte šta vredi moja, Alabarova reč naspram onih koji su tvrdili da je nemoguće...", primetio je Vučić.

On je sve upitao da li danas, kad se izlivanjem poslednje betonske ploče i simbolično završava izgradnja, lepše izgleda prizor punog šetališta Savske promenade, ili horde divljih pasa koje jure prolaznike.

Vučić je ukazao da je u Kuli "Beograd" smešten i jedan od ekskluzivnih hotela, "Sent ridžis", a svoj dom pronašlo 900 porodica.

Takođe, naveo je da u 2.200 radnika radi i gradi na gradilištu "Beograda na vodi", koje je ubedljivo najveće u jugoistočnoj Evropi.

Zahvalio je svima koji su uključeni u projekat, srpskim kompanijama koje izvode radove, ali i arapskim, italijanskim prijateljima, jer bez njih, kaže, ovo ne bismo mogli.

"Svako će za 30 godina znati da je ceo projekat, uprkos izazovima, ružnim rečima, guralo nas nekoliko, neumorno, hrabro... onda ne ostaje ništa drugo nego da osećate ponos", rekao je Vučić.

"Neko se usudio da sanja, ali neko se usudio i da dela. Nema uspeha bez velikih snova, a posle snova, potreban je konkretan i hrabar rad da se snovi sprovedu u delo", dodao je. 

Predsednik je naveo i da se danas vidi jaka i stabilna Srbija, koja ima dobru budućnost.

"Moj san je da naša deca kažu da su nasledila lepšu i bolju zemlju nego što smo je mi nasledili od roditelja", rekao je Vučić.

Na vrhu Kule "Beograd" nalaziće se vidikovac, a predsednik je konstatovao da ne postoji lepši pogled na Srbiju, jer se vidi ne samo ceo Beograd već i Srem, Banat, Šumadija...

"Hvala vam što ste stvarali istoriju. Ponosan sam što sam bio deo ovog tima", rekao je Vučić.

Kula "Beograd" visoka je 168 metara, ima 42 sprata, a na vrhu, odakle se pruža pogled na celu prestonicu, nalaziće se vidikovac. 

Kako je ranije najavljeno, kada u potpunosti bude završena, Kula "Beograd" će imati 220 stanova i 305 parking mesta, a u njoj će se nalaziti hotel i apartmani "Sent Redžis", kao i restoran.

Takođe, zgrada će direktno biti povezana sa susednim tržnim centrom "Galerija Beograd", koji je takođe deo projekta "Beograd na vodi".

понедељак, 23. септембар 2024.
20° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи