Читај ми!

"Šnajder elektrik" oživljava stari kompleks "Novkabela" – nova zgrada po najvišim ekološkim standardima

Razvojni centar kompanije "Šnajder elektrik" u Novom Sadu sledeće godine prelazi u novu poslovnu zgradu. Objekat se nalazi u nekadašnjem novosadskom industrijskom kompleksu "Novkabel", a iz te kompanije najavljuju da će postati jedna od najsavremenije tehnički i tehnološki opremljenih zgrada u našoj zemlji.

"Šnajder elektrik" (Schneider Electric) saopštava da će nova zgrada razvojnog centra kompanije ispunjavati i najviše ekološke i energetske zahteve, što će mu obezbediti status "ugljenik-neutralne zgrade".

Kroz taj projekat, industrijska zona nekadašnjeg giganta, fabrike "Novkabel", trebalo bi ponovo da dobije status centra razvoja novih tehnologija.

Rekonstrukcija nekadašnje industrijske hale Užara, kažu u kompaniji, neće biti samo formalno-tehnička prenamena 14.000 kvadratnih metara prostora. Cilj im je, objašnjavaju, da se u vrednosti moderne kompanije osmišljeno utopi specifična atmosfera i istorijsko-ekonomski identitet ovog simbola Novog Sada.

"Primenom tehnoloških rešenja i inovacija Šnajder elektrika, poput najsavremenijih sistema za nadzor i upravljanje zgradama, nova zgrada biće ugljenik-neutralna", najavio je direktor "Šnajder elektrik" Razvojnog centra Dragoljub Damljanović.

Hala će rekonstrukcijom postati visokotehnološki objekat opremljen najsavremenijim tehničkim sistemima i opremom iz proizvodnog programa Kompanije "Šnajder elektrik".

Reč je prvenstveno o sistemima za automatsko upravljanje sistemima objekata (rasvetom, grejanjem, hlađenjem...) koji omogućavaju racionalno korišćenje i potrošnju energije. Posebnu ulogu će imati visoko sofisticirani BMS (Building Management System) za nadgledanje i kontrolu tehničkih sistema koji će doprineti energetskoj efikasnosti objekta.

Iz kompanije "Šnajder elektrik" najavljuju da će objekat imati savremena arhitektonska rešenja i posebno ističu da će nasleđeni park unutar kompleksa ostati u prvom planu, sa očuvanim drvećem i obogaćenim biljnim fondom.

U okviru ove "zelene zgrade" nalaziće se i moderni data centar, izgrađen po strogim bezbednosnim standardima.

"Šnajder elektrik" Razvojni centar u Novom Sadu i sa kancelarijom u Beogradu bavi se istraživanjem, razvojem i softverskim inženjeringom u oblasti elektroenergetike, a posebno unapređenjem modernih infrastrukturnih sistema. U Srbiji zapošljava oko hiljadu ljudi.

уторак, 23. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво