Читај ми!

Švedski turistički novinari oduševljeni boravkom u Srbiji

U Srbiji boravi prva grupa stranih novinara, koja je u službenoj poseti našoj zemlji nakon izbijanja pandemije koronavirus. To je dobar znak da se virus polako stavlja pod kontrolu i da ćemo uskoro ponovo putovati.

Novinari uglednog švedskog poslovno-turističkog magazina Majlston su oduševljeni boravkom u Srbiji. Kažu da naša zemlja prevazilazi njihova očekivanja. Mnogo su putovali po svetu ali po nečemu im je Srbija posebna.

"Oduševila nas je druželjubivost ljudi, njihova spontanost u komunikaciji. Spremni su da sa vama sve podele, vole da govore o tradiciji, kulturi, o svojoj porodici, da vas sa njom upoznaju", kaže Viktorija Digan ,novinarka Majlstona iz Stokholma.

"Skijali smo se na Kopaoniku, posetili četiri vinarije, obišli Beograd. Sve to u šest dana. Oduševljen sam hranom i vašim vinom Tamjanika i Prokupa". Od vinara smo čuli zanimljive priče o razvoju vinogradarstva u Srbiji, o vinskoj kulturi", kaže Tom Trni, novinar Majlstona.

Kopaonik upoređuju sa najboljim evropskim skijalištima. Kažu da je jednog dana tokom njihovog boravka padao i sneg pa su imali pun planinski doživljaj. Ranijih godina u organizaciji Nacionalne turistička organizacija u Srbiju je dolazilo oko 300 stranih novinara, snimatelja, fotoreportera, i to se pokazao kao odličan način predstavljanja Srbije.

"Materijali koje oni proizvedu i objave koje se naprave iz tih studijskih poseta višestruko prevazilaze naš godišnji budžet koji izdvajamo za promociju Srbije. Mi ne bismo bili u mogućnosti da platimo zakup tog medijskog prostora koji oni za nas naprave tim posetama", kaže Marija Labović, direktorka Turističke organizacije Srbije.

Tom i Viktorija kažu da će čitaoce, ali i prijatelje pozvati da dođu u Srbiju, i da će oni svakako ponovo doći na leto. 

субота, 20. април 2024.
5° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво