Читај ми!

Brnabić: Nismo odustali od Srpske fabrike stakla, razgovaramo sa određenim investitorima

Za Vladu Srbije apsolutni je prioritet rešavanje sudbine Srpske fabrike stakla u Paraćinu, jer je ta fabrika važna i za taj grad i za Srbiju, istakla je premijerka Ana Brnabić u razgovoru sa novim rukovodstvom opštine Paraćin. Sledi i kompletno komunalno opremanje industrijske zone "Zmič", a Vlada je spremna da posreduje u traženju novih investitora. Među prioritetima je i rekonstrukcija paraćinske bolnice i osnovne škole "Radoje Domanović".

Ana Brnabić je sa ministrima Tomislavom Momirovićem i Marijom Obradović posetila Industrijsku zonu "Zmič" i osnovnu školu u Paraćinu.

"Mi od Srpske fabrike stakla nismo odustali, to je strateški važna investicija ne za Paraćin i za ovaj deo Srbije, već za čitavu Srbiju. Ukoliko uspemo da je oživimo, bićemo izvoznici staklene ambalaže za čitav region i ovaj deo Evrope", istakla je premijerka.

Navela je da se Srpska fabrika stakla sada u stečaju.

"Pozvali smo investitore širom sveta iz te industrije da dođu i da pogledaju finansijske i druge izveštaje i potencijale Srpske fabrike stakla za koje mislimo da su zaista ogromni. U ovom trenutku imamo razgovore sa određenim investitorima", predočila je Brnabićeva.

"Razgovarali smo sa lokalnim vlastima i o opremanju industrijske zone, nastavljamo da se borimo za investitore i za podsticaje koje smo dali za dva investitora ranije, očekujemo da se zaposli oko 200 ljudi", dodala je premijerka.

Brnabićeva je rekla i da je prioritet obnova Osnovne škole "Radoje Domanović", koja je neuslovna i "na sramotu svih nas", nije ono kako bi trebalo da izgleda škola u 21. veku.

Naglasila je da je "država stajala uz Paraćince bez obzira ko je na vlasti i da je u periodu posle poplava i za razne projekte dala 1,4 milijarde dinara za taj grad".

"Mislim da nije sve u novcu, nešto je, u stvari, mnogo je i u nameri, posvećenosti, u brizi za građane", poručila Brnabićeva.

уторак, 23. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво