Cvetković osnovao Ekonomski savet

Predsednik Vlade Srbije Mirko Cvetković osnovao je ekonomski savet koji će se baviti ekonomskom politikom i ekonomskim razvojem Srbije.

Predsednik Vlade Srbije Mirko Cvetković osnovao je  Ekonomski savet koji čine ugledni ekonomski stručnjaci u Republici, saopštila je Vladina Kancelarija za saradnju s medijima.

Članovi Saveta su Milojko Arsić, Jurij Bajec, Boško Živković, Stojan Stamenković i Dejan Šoškić.

Članovi Ekonomskog saveta predsednika Vlade baviće se ekonomskom politikom i ekonomskim razvojem Srbije.

Biografije članova Ekonomskog saveta

Milojko Arsić je rođen 1964. godine u Bosni i Hercegovini. Diplomirao je, magistrirao i doktorirao na Ekonomskom fakultetu u Beogradu. U periodu 1989-1992. godine radio je u Institutu za statistiku i u Zavodu za razvoj Republike Srbije.

Od početka 1992. do 2007. radio je u konsultantskoj kući "Ces Mekon". U prvoj vladi posle 5.oktobra bio je angažovan kao specijalni savetnik ministra finansija.

Tokom 2003-2004. godine bio je na funkciji viceguvernera Narodne banke Srbije zadužen za monetarnu politiku i istraživanja.

Jurij Bajec je redovni profesor Ekonomskog fakulteta u Beogradu. Rođen je 1946. godine u Brežicama u Sloveniji.

Diplomirao je i magistrirao na Ekonomskom fakultetu u Beogradu, gde je 1975. odbranio i doktorsku disertaciju.

Boravio je na stručnim usavršavanjima u Engleskoj i Sjedinjenim Američkim Državama. Član je Evropske asocijacije za komparativne ekonomske studije i član Predsedništva Saveza ekonomista Srbije.

Boško Živković je redovni profesor Ekonomskog fakulteta u Beogradu. Do 1995. godine radio je u konsultantskoj kući "Ces Mekon" kao istraživač, a od januara 1994. godine predavao je na Fakultetu za menadžment, Univerziteta Braća Karić i Ekonomskom fakultetu u Banja Luci.

Boravio je na stručnim usavršavanjima u SAD i Italiji.

Dejan Šoškić je vanredni profesor Ekonomskog fakulteta u Beogradu. Kao najbolji student Ekonomskog fakulteta u Beogradu generacije 1989. godine, dobio je nagradu tog fakulteta.

Boravio je na usavršavanjima u Francuskoj, Americi, Švajcarskoj. Objavio je više od 30 članaka i referata iz oblasti privatizacije, finansijskih tržišta i tranzicije u Jugoslaviji.

Stojan Stamenković glavni urednik stručnog časopisa iz oblasti ekonomije Makroekonomske analize i trendovi - MAT.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 23. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво