Prodato šest preduzeća

Na aukciji u Agenciji za privatizaciju od ponuđenih 18, prodato šest preduzeća. Budžetski prihod - 175 miliona dinara. Kupci najavili da neće biti otpuštanja radnika.

U Agenciji za privatizaciju danas je na aukciji prodato šest preduzeća i ostvaren je budžetski prihod od 174,9 miliona dinara.

Na prodaju je bilo ponuđeno ukupno 18 preduzeća, a sve prodate firme "otišle" su po početnoj ceni ili u drugom nadmetanju, jer se pojavljivao samo po jedan kupac.

Tri preduzeća - "Termovent", "Biro za organizaciju" i "Jugobicikl" prodate su istom kupcu - "Pablik konsaltingu", a u samoj kupovini učestvovao je direktor Stojan Đorđević.

Trgovinsko preduzeće "Zvezda" iz Surdulice postalo je za 16,4 miliona dinara vlasništvo ortopeda Slađana Marinkovića iz Vladičinog Hana, dok je "Cer" iz Čačka, poznat po proizvodnji termoopreme (sušare, peći), prodato za 85,06 miliona dinara vlasniku preduzeća "Slovas" iz Čačka Slobodanu Vasiljeviću.

Biznismen Ljubiša Nikolić, koji ima firmu "ABS sistem" u Francuskoj, kupio je Industriju trikotaže i pletiva (ITP) iz Grdelice za 2,3 miliona dinara.

"ITP" u Grdelici ima proizvodnu halu od 600 kvadrata, biro prostor od 300 kvadrata i 150 kvadrata drugog poslovnog prostora.

Na aukciji svi kupci su najavili da neće biti otpuštanja zaposlenih, investicije za pokretanje proizvodnje, a neki od njih su iskazali i zainteresovanost za sredstva kreditiranja koje je pripremila Vlada a koja će odobravati banke u cilju podizanja likvidnosti privrede.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 21. септембар 2024.
15° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи