"Epl", prva američka kompanija koja vredi više od dva biliona dolara

Tehnološki gigant “Epl“ postao je prva kompanija u SAD čija je vrednost premašila dva biliona dolara. Samo ove godine vrednost akcija porasle za 60 odsto.

Akcije proizvođača "ajfona" ove godine su porasle za 60 odsto i dostigle su vrednost od dva biliona dolara, prenosi Si-En-En.

Jedna akcija vredi skoro 470 dolara.

Vrednost od dva biliona "Epl" je dostigao za nešto više od dve godine, budući da je kompanija 2017. godine dostigla vrednost od 1.000 milijardi.

"Epl" nije prva kompanija čija je vrednost procenjena na dva biliona. Kompanija "Aramko" dostigla je tu vrednost u decembru, ali je pad cene nafte uticao procenu njene vrednosti.

Dva druga američka tehnološka giganta "Amazon" i "Majkrosoft" se približavaju granici od dva biliona dolara. Vrednost obe kompanije procenjuje se na oko 1,6 biliona.

"Alfabet" koja je vlasnik "Gugla" takođe vredi više od jednog biliona.

Direktor "Epla", Tim Kuk, se u nedavno pridružio jednom od najelitnijih klubova izvršnih direktora koji zapravo nisu osnovali neku kompaniju, već njome rukovode i njegova neto zarada je premašila milijardu dolara, prema proračunima Blumbergovog indeksa milijardera. 

уторак, 23. април 2024.
15° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво