Zorana Mihajlović: U Srbiji obnovljeno 140 kilometara auto-puta

U ovoj godini je do sada, završena rehabilitacija oko 140 kilometara auto-puta, od planiranih 191 kilometar na Koridoru 10, saopštila je potpredsednica Vlade i ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović.

Obilazeći s direktorom "Puteva Srbije" Zoranom Drobnjakom radove na rehabilitaciji auto-puta na deonici Niš-Merošina, Zorana Mihailović je naglasila da se godišnje izdvaja više od 160 miliona evra za održavanje i rehabilitaciju puteva u Srbiji.

 

Istakla je da je za ovu godinu planirana rehabilitacija 191 km auto-puta i da je do sada završeno 140 km.

"Saobraćaj jeste smanjen, kao i prihodi „Puteva Srbije", ali mi moramo da vodimo računa o svojim putevima i da se spremamo za sve naredne godine. Nema dela Srbije u kom se ne radi. Rade se i veliki projekti, sva gradilišta su otvorena i to je važno za naš privredni rast", rekla je Mihajlovićeva.

Podsetila je i da su rezultati u građevinarstvu u drugom kvartalu ove godine odlični, i  da beležimo za 10 odsto više zaposlenih u odnosu na isti period prošle godine, i to najviše u železničkim i putarskim projektima, 14 odsto.

Značaj daljeg razvoja svih gradova i opština

Radove je obišla i načelnica Niškog okruga Dragana Sotirovska, koja je ocenila da nema lepše poruke nego kada nam država pokazuje da smo svi jako važni, kao i da je pomoć tu, bez obzira u kom delu Srbije živimo. 

"Ova rehabilitacija auto-puta je važna jer vodi dalje ka jugu, a pospešiće i turizam u ovom kraju. Radujemo se takođe gradnji auto-puta od Niša do Merdara, jer je to značajno za dalji razvoj svih gradova i opština u ovom delu Srbije", naglasila je Sotirovska.

Zoran Drobnjak izjavio je da se trenutno rehabilituje deonica duga 5,6 km i da će radovi biti gotovi za desetak dana.

"Takođe, radimo i deonicu od Ražnja do Aleksinca dugu 23 km. Iz kredita EBRD potom ćemo početi da radimo i desnu stranu", kazao je Drobnjak.

уторак, 23. април 2024.
12° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво