Naledove poruke budućoj Vladi

Unapređenje elektronske uprave i elektronskog poslovanja, smanjenje sive ekonomije i unapređenje poreskog sistema kao i razvoj sektora zdravstva, prioriteti su koje Naled predlaže narednoj Vladi Srbije. Na svečanom zatvaranju 14. godišnje skupštine ovog udruženja uručena su i priznanja partnerima koji su pomogli u sprovođenju najvažnijih reformi.

U vanrednim okolnostima i vanredno osmišljena skupština Naleda. Bina virtualna ali predlozi za unapređenje poslovanja realni

Za 77 odsto članova tog udruženja priorit bi trebalo da bude unapređenje elektronske uprave i elektronskog poslovanja, za 76 odsto smanjenje sive ekonomije a za 66 odsto razvoj zdravstva.

"Što znači da će Naled zagovarati nove reforme u ovim oblastima kroz razvoj sistema E-zdravstvo, E-prostor, E-agrar kroz elektronski registar parafiskala i niz drugih reformi za koje se već godinama zalažemo", navodi Violeta Jovanovi, izvršna direktorka Naleda.

Zajedno s Naledom, Vlada je između ostalog uvela i onlajn prijavu sezonskih radnika, zahvaljujući kojoj je 37.000 radnika uvedeno u legalne tokove.

Video-porukom premijerka podseća i na značaj reformi zapošljavanja ali i katastra, koje su takođe sprovedene u saradnji s ovim udruženjem.

"Završili smo i sada je usvojen akcioni plan za dalju implementaciji elektronske uprave i radimo dalje na implementaciji akcionog plana borbe protiv sive ekonomije što jeste i jedna od oblasti u kojoj smo možda najviše radili i guramo dalje", navodi premijerka Ana Brnabić.

Ključnim partnerima i posebno priznanje. Među dobitnicima Naledove strele je i odlazeća izraelska ambasadorka kojoj je virtuelna skupština Naleda bila i poslednji javni nastup u Srbiji.

"Mi imamo svoju agenciju Mašav, koja organizuje različite kurseve, pa imamo oko 70 učesnika godišnje iz Srbije, koji u Izraelu pohađaju kurseve i seminare iz oblasti medicine, inovacija, obrazovanja, osnaživanja žena i slično. Danas imamo i grantove koje razvojna agencija usmerava u različite zemlje, pa i u različita tela u Srbiji", rekla je ambasadorka Alona Fišer Kam.

U okolnostima pandemije koronavirusa, Naled od nove Vlade očekuje i dalju podršku u saniranju ekonomskih posledica pandemije. Očekuje i podršku ugroženim sektorima, kao što su ugostiteljstvo, turizam i trasnsport, pomoć lokalnim samoupravama, smanjenje i odlaganje plaćanja PDV-a, poreske olakšice i ukidanje PDV-a na donacije.

уторак, 23. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво