Početak gradnje hotela "Holidej in"

Izgradnja hotela "Holidej in klasik" u Kragujevcu najavljena za jun. Predviđeno je da hotel sa pet spratova ima 120 soba. Vrednost investicije oko 25 miliona evra.

Lokalna gradska uprava očekuje da bi izradnja hotela "Holidej in klasik" u Kragujevcu mogla da počne sredinom juna, za šta bi grad od investitora trebalo da naplati prihod od oko milion evra.

Član Gradskog veća za investicije i razvoj gradskih resursa Nebojša Vasiljević rekao je da je investicioni razvoj Kragujevca dostigao "takav nivo da je stvorena potreba za dolazak reprezentativnog hotelskog lanca "Holidej in'".

"To je i nova obaveza za sve druge u turizmu i ugostiteljstvu da obogate ponudu i prošire kapacitete", rekao je Vasiljević.

Prema Vasiljevićevim rečima, luksuzno hotelsko zdanje od 6.957 kvadratnih metara gradiće se kraj jezera Bubanj, na samom ulazu u grad.

"Vrednost investicije je oko 25 miliona evra, a obaveza investora je da plati naknadu za uređenje građevinskog zemljišta koja se za ekstra zonu obračunava po ceni od 70 evra po kvadratu", rekao je Vasiljević.

Nebojša Vasiljević je dodao da će investitor snositi i troškove za parking prostor, čime bi se u gradsku kasu slilo još oko 360.000 evra.

Vasiljević je rekao da je idejno rešenje za "Holidej in klasik" uradila firma "Multiko", prema nalogu investitora, privatizovanih preduzeća Zastava promet i Zastava servis.

Predviđeno je da hotel sa pet spratova ima 120 soba, od kojih su najmanja površine 25, dok će apartmani imati 44 kvadratna metra. Prema rečima Vasiljevića, u hotelskom zdanju nalaziće se i sobe za osobe sa invaliditetom veličine 30 kvadratnih metara.

"Holidej in klasik" imaće i kongresni blok površine 520 kvadratnih metara, restorane u ukupnoj površini od 627 kvadrata, a sale za konferenciju i kuhinjski blok biće površine od po 330 kvadrata.

Atraktivna lokacija

Vasiljević je rekao da se u Direkciji za urbanizam u Kragujevcu radi novi Detaljni plan regulacije za područje oko jezera gde će se nalaziti taj hotel.

Nebojša Vasiljević ocenio je da je ta lokacija postala nova atrakcija za velike investitore koji nameravaju da grade poslovni prostor, hotele i šoping molove.

"Zanimljivo je da smo 2005. godine na toj lokaciji prodali 20 ari po ceni od 15.000 evra za ar, a sada budući investitori treba da plate 100.000 evra", rekao je Vasiljević.

Jezero Bubanj i zona oko njega, ranije je više zanimala biologe koji su predlagali različita rešenja za ekološku zaštitu te jedinstvene vodene oaze usred centra grada, ali nijedan projekat zaštite jezera koje ima preko stotinu vrsta flore i faune nikada nije realizovan.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 06. мај 2024.
19° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара