EPS objašnjava: Ziđin plaća stare dugove

Zbog izveštaja EPS-a o 20 najvećih dužnika po računu za struju u zemlji koji su mediji preneli, u kojem se između ostalih navode "Železara Smederevo" i "Srbija Ziđin Bor", to javno preduzeće objašnjava da je reč o zaostalim dugovanjima kineske kompanije.

"Javno preduzeće 'Elektroprivreda Srbije' demantuje navode koji su se pojavili u delu javnosti da kineske kompanije ne plaćaju električnu energiju. Naime, kompanija 'Železara Smederevo d.o.o.' je u stečaju, pa je celokupan iznos potraživanja prijavljen u stečajnu masu i priznao ga je Privredni sud. Novi vlasnik redovno izmiruje sva potaživanja prema EPS-u", navodi se u saopštenju.

Kako se dodaje, "Serbia Zijin Copper" d.o.o. iz Bora je vlasnik nekadašnjeg RTB Bor. Novi vlasnik je preuzeo prava i obaveze RTB Bor i nastavio da posluje pod novim imenom.

"Dug Rudarsko-topioničarkog basena Bor nastao u periodu od 1. 4. do 31. 10. 2016. godine je reprogramiran i novi vlasnik "Serbia Zijin Copper" d.o.o. uredno ga izmiruje u skladu sa zaključenim reprogramom i planom otplate. Napominjemo da je samo u ovoj godini iznos duga smanjen za 1,37 milijardi dinara", saopštio je EPS.

Sve ove informacije su i navedene u delu koji se odnosi na 20 najvećih dužnika i objavljene su javno na sajtu EPS-a. 

"Elektroprivreda Srbije" objavila je spisak od 20 najvećih dužnika po računu za struju u zemlji, a čiji ukupan dug prelazi 19 milijardi dinara.

уторак, 23. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво